Бајерново полуфунале Мундијала

Шампион Немачке и вицешампион Европе, минхенски Бајерн још једном је показао своју величину. Чак 11 играча ове екипе играће у полуфиналу Мундијала. Сви играчи баварске екипе наступају за Немачку и Холандију, па постоји шанса да се и у финалу Мундијала нађе Бајернова једанаесторка.

Осим доминације у домаћој лиги и сјајних партија у Лиги шампиона, минхенски Бајерн је и на Светском првенству у Јужној Африци још једном потврдио да је европски и светски гигант.

Чак 11 игача тог клуба играће у полуфиналу Мундијала, што је до сада незабележено на великим такмичењима, а уколико се у финале пласирају Немачка и Холандија, онда ће ова једанаесторка отићи и корак даље.

У репрезентацији Немачке се наравно налази већи део Бајернових репрезентативаца, а предводи их капитен "панцера" Филип Лам. Поред њега ту су Мирослав Клосе, Томас Милер, Холгер Бадштубер, Бастијан Швајнштајгер, Марио Гомез, Тони Крос и голман Ханс Јерг Бут.

Још три играча минхенске екипе наступа за Холандију, а најпознатија имена су свакако Арјен Робен и Марк ван Бомел, док се у екипи "лала" налази и дефанзивац Ерсон Брафхејд.

Осим ове чињенице која потврђује висок квалитет фудбалера немачког шампиона, навијаче те екипе још више радује податак да су Бајернови играчи на овом Мундијалу до сада заједно постигли чак десет голова.

По четири поготка постигли су Клосе и Милер, док су Демикелис и Робен по једном затресли мрежу противника.

И док навијачи овог клуба имају разлога да буду јако задовољни наступима својих играча у дресовима националних тимова, тренер "бавараца" Луј ван Гал не дели њихово одушевљење.

Холандски стручњак није задовољан чињеницом да ће се већина фудбалера са Мундијала вратити у екипу само две недеље пре прве утакмице, коју немачки шампион игра 20. августа против Волфсбурга.

Он сматра да екипа неће имати довољно времена да се квалитетно спреми за предстојећу сезону.

"Жалим због тога јер нећу моћи добро припремити екипу. Биће тешко и мени, али и тим играчима. То је велики проблем", пожалио се Ван Гал.

Тренер "бавараца" на располагању тренутно има само десеторицу здравих играча, али и њима је дао паузу до 15. јула, док ће се учесници Мундијала екипи прикључити 2. августа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару