И после Дијега, Марадона?

Горуће питање у Аргентини, да ли ће Дијего Марадона остати селектор, и даље је без одговора. Марадона најавио оставку. Играчи и народ траже да Ел Пибе остане, медији желе смену.

У јавности у Аргентини спекулише се само о једном питању. Да ли Дијего Марадона остаје селектор или се повлачи са те функције? Званичне одлуке још увек нема.. Међутим, Марадона је на националној телевизији најавио да је његова мисија на клупи "гаучоса" готова.

"Доста је, мој време је прошло, дао сам све што сам могао. Једино што сада желим је да се одморим и да уживам са породицом", рекао је Марадона.

Позиви играча и навијача да остане, за сада, не утичу на Марадону. Званичне одлуке, међутим, још увек нема а савез се још није оглашавао нити се са сигурношћу може рећи да се о статусу селектора уопште дискутовало.

Остају само гласине да, и поред незапамћеног дочека на улицама Буенос Ајреса по повратку из Јужне Африке, Марадона није спреман да остане на селекторској клупи, иако му уговор истиче у јулу 2011. године.

"Марадона је умро у Јужној Африци али ће се Дијего вратити и поново ће се родити као феникс", изјавио је Фернандо Сињорини, тренер и велики Марадонин пријатељ. "Аргентина жели да Марадона остане. Ипак, без сумње одлуку ће донети само он сам".

Бројни играчи су јавно замолили Марадону да остане на селекторској функцији,. Пре свих Габријел Хајнце и Карлос Тевез. Њима се прикључио и Лионел Меси.

"Играли смо очајно и разочарали смо многе. Осећам се ужасно али желим да се захвалим навијачима на феноменалној подршци", изјавио је Меси путем свог званичног сајта. "Ово приликом желим да замолим селектора да то и остане јер са њим на клупи много смо јачи".

Међутим, медији у Аргентини су подељени. Утицајни "Олe" доноси наслов "Шта ми то славимо?" и текст који противречи преовлађујућем мишљењу јавности када је национални тим у питању.

"Очигледно да је Дијегов статус полубога недодирљив ван сваког поимања", наводи се у тексту. "Пораз у Јужној Африци захтева револуцију а не параду".

Остали медији су били блажи али, скоро без изузетка, сматрају да је време за промену на кормилу националног тима.

Међутим, глас који је увек најјачи, глас навијача, јасно је стао уз свог идола. У понедељак увече на дочеку фудбалера на улицама Буенос Ајреса хиљаде људи је узвикивало "Новинари терористи, Диего неће отићи".

Њихове жеље у овом тренутку делују тешко оствариве, али Марадона сигурно није познат као неко на кога не утичу повици масе тако да остаје да се види даља судбина популарног Ел Пибеа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару