Диего Форлан, тенисер у копачкама

Диего Форлан је сигурно прва узданица чете Оскара Табареза. Форлан, два пута најбољи стрелац Европе, је и на овом Мундијалу пружао запажене партије и један је од заслужнијих што Уругвај први пут после 60 година игра у полуфиналу највећег спортског такмичења на свету. Ипак, фудбал никада није био први избор у животу Диега Форлана.

До своје дванаесте године Форлан се бавио тенисом и по сведочењу упућених, био је јако талентован. Међутим, тада је његова, у том тренутку, седамнаестогодишња сестра доживела тешку саобраћајну несрећу. Њен дечко је погинуо а она је заувек остала у инвалидским колицима.

Форлан се у том тренутку нашао пред својеврсном прекретницом. Одлучио је да окрене леђа тенису и да заради велики новац као фудбалер како би платио сестрино лечење.

Форлан је такође плаћао и школовање сестри јер је било јасно да је каријера манекенке, чиме се бавила до несреће, сада немогућа. Недавно је завршила студије психологије.

Управо су њена борба против депресије и истрајност у наставку школовања оно што пружа Форлану константну мотивацију. Многи у његовој домовини верују да је управо та ментална снага оно што може одвести Уругвај степеницу више на овом Светском првенству.

"Да нисам фудбалер био бих тенисер, то је јасно", рекао је Форлан једном приликом.

Форлан је истакао да је несрећа само додатно ујединила његову породицу и да му је показала да у животу постоје и битније ствари од спорта.

"Моја сестра представља константан извор инспирације за мене. Када сам са њом ја сам увек срећан. Моја породица, посебно моја сестра, чине да осећам понос сваког дана", рекао је Форлан.

Форлан је показао колико психички снажан може да буде када је, након две сезоне занемаривања у Манчестер Јунајтеду, прешао у Виљареал и освојио Златну копачку.

Након што је постигао победоносни погодак за Атлетико у финалу Лиге Европе, Форлан се сада спрема за највећу утакмицу у каријери.

Форлан је обећао да ће приредити највећу журку на улицама Монтевидеа уколико селекција Уругваја освоји највреднији трофеј у свету спорта.

"Ми нисмо аутсајдери. Више пута смо били прваци света него Енглеска, Француска или , наравно, Холандија. Ми смо и најмања земља која је икада освојила Мундијал и то нам само даје додатну снагу", изјавио је Форлан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару