"Гаучоси" су безобразни

"Панцери" почели да прозивају Аргентинце. Швајнштајгер упозорава на понашање "прљавих гаучоса". Не смемо насести на провокације, поручује Швајни, који зна како се побеђује Аргентина.

Сигурно најзанимљивији меч четвртине финала, између Немачке и Аргентине, већ почиње. Рат речима, и отровне стрелице које је испалио Бастијан Швајнштајгер ка "гаучосима" сјајна су увертира за почетак расплета на Мундијалу.

Везиста "панцера" упозорава саиграче из репрезентације на понашање Аргентинаца, који ће на сваки нбачин покушати да испровоцирају Немце.

"Почиње пре утакмице. Видите како се понашају, како покушавају да утичу на судије. То није игра... То је непоштовање. То су они", рекао је Швајнштајгер, који је пре четири године учествовао у победи "панцера" над "гаучосима" на пенале у осмини финала.

"После сваког фаула над њиховим играчем, притрчавали су судији и тражили картон. А када они направе прекршај, опет су опседали судију како би рекли да ми симулирамо", присетио се 2006. године Швајнштајгер. 

Неколицина играча и стручног штаба обе екипе, сукобило се одмах након победе Немаца, али су се на крају страсти стишале. Овај пут, Швајнштајгер је убеђен да он и његови саиграчи неће насести на провокације.

"Не смеју нас испровоцирати. Надам се да ће судија приметити ко кога провоцира. Видели сте шта су радили на полувремену меча са Мексиком. Такво понашање осликава њихов карактер и менталитет", додао је фудбалер Бајерна.

У ситуацији коју је споменуо Швајнштајгер, дошло је до чарки између Мексиканаца и Аргентинаца јер су "Гаучоси" повели потпуно нерегуларним голом, што судија Росети није приметио.

Са нестрпљењем се очекује одговор, вероватно Марадоне, који није "штедео" ни Пелеа ни многобројне критичаре, па свакако неће остати нем на ове опаске Швајнштајгера.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару