Ларионда не воли голове после пречке

Уколико лопта удари у пречку, и уђе у гол, судија Хорхе Ларионда га највероватније неће видети. То се догодило Френку Лампарду, али и Адријану на утакмици Бразил-Колумбија 2004. године. Лопта је тада пала тачно 58 центиметара унутар гола Колумбијаца. Судији ФИФА, за злу не требало, доделила оружану пратњу.

Невоље не заобилазе уругвајског судију Хорхеа Ларионду. Не само да је због серије кардиналних грешака на Мундијалу добио оружану пратњу, већ му "испливавају" греси из младости, попут гола Адријана који није видео пре шест година.

Ларионда је 13. октобра 2004. године судио квалификациону утакмицу за Светско првенство које је одиграно две године касније. Противници су били Бразил и Колумбија, а уругвајски судија није видео да је лопта прешла гол линију после шута Адријана.

Тај меч завршен је резултатом 0:0.

ФИФА је ангажовала телохранитеље, како би заштитила судије Хорхеа Ларионду у Маурисија Еспинозу после још једне у серији кардиналних грешака, због који је, овај пут, тешко оштећена репрезентација енглеске, па се светска фудбалска федерација плаши могућих реакција гневних навијача са Острва.

Енглези су побеснели пошто ј Ларионда превидео Лампардов гол, па су званичници ФИФА позвали додатно обезбеђење неколико тренутака после утакмице, страхујући да би бесни енглески навијачи могли напасти неког од ове двојице судија.

Ипак, енглески навијачи нису правили никакве проблеме по Јужној Африци, а ФИФА је судије спорне утакмице у тајности одвезла са стадиона, а према свим најавама убрзо ће бити враћени кућама.

Грешке у суђењу нису једини разлог њиховог одласка, већ би, свакако, били враћени у Уругвај, пошто се репрезентација те државе квалификовала у четвртину финала, па би се, због могућег конфликта интереса, ионако вратили кући.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару