Капело остаје селектор

На конференцији за штампу након утакмице са Енглеском, Фабио Капело категорично је одбио могућност да поднесе оставку. Капело је кривицу за пораз усмерио са играча на судију Ларионду који је поништио регуларан погодак Френка Лампарда.

Фабио Капело изјавио је после пораза од Немачке, најтежег у историји "гордог албиона" на Светским првенствима, да не планира да подноси оставку. Капело је такође одбио да кривицу свали на играче што посебно збуњује медије на острву.

Италијански стручњак највише је пажње посветио уругвајском судији, добро познатом и гледаоцима у Србији, који је превидео заиста очигледан гол Френка Лампарда. Резултат је у том тренутку био 2-1 за Немачку и, без обзира на сјајну игру Немачке и сасвим заслужену победу, тај гол би знатно променио стање ствари на терену.

Енглески медији слажу се у оцени да је њихов тим надигран у свим аспектима игре а посебно се одбрана на челу са капитеном Џоном теријем налази на удару.

Прво питање које му је постављено на конференцији за штампу по завршетку сусрета је било да ли ће поднети оставку на месту селектора репрезентације.

"Апсолутно да нећу", гласио је одговор.

Капело је изјавио да прво жели да разговара са челницима савеза и види да ли они и даље имају поверење у њега. Такође је истакао да су прва два сусрета које је његов тим играо против Сједињених Америчких Држава и Алжира за заборав али да је меч са Словенијом био јако добар.

Фабио Капело сматра да је Лампардов поништен погодак прекретница и да су након тога његови играчи били деморалисани и без снаге за преокрет.

"Играли смо добро. Немачка је велики тим који је данас играо сјајно. Ми смо направили неколко недопустивих грешака приликом њихових контранапада", истакао је Капело.

"Много мање судијске грешке одлучују утакмице. Ова је била превелика и ФИФА мора коначно да крене у корак са временом и уведе неку врсту видео надзора, већ присутну у толико спортова", завршио је Капело.

Неминовно је да се позиција Фабиа Kапeла доведе у питање јер је овај пораз тешко пао свима у Енглеској.

Његову позицију, међутим, штити уговор.Пре пет недеља из његовог уговора, по коме Капело зарађује шест милиона фунти годишње, је избачена клаузула по којој фудбалски савез може да раскине уговор аутоматски по окончању Светског првенства.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару