ФИФА и двоструки стандарди

Репрезентативац Аустралије и фудбалер Галатасараја Хари Кјуел сматра да светска кућа фудбала није учинила довољно како би изједначила критеријуме код судија и да због тога "мале" репрезентације највише испаштају.

Хари Кјуел је призвао на себе бес челника ФИФА-е када је јавно и отворено критиковао светску кућу фудбала због недоследности и фаворизовања великих тимова.

Кјуел, који је добио црвени картон због играња руком у мечу са Ганом, истакао је да су играчи из, условно речено, великих фудбалских земаља у знатном бољем положају код судија. Хари Кјуел верује да се њима прашта много више и да је то у више наврата директно утицало на крајњи резултат.

"ФИФА ништа не ради како би изједначила критеријум и тиме допринела праведнијем такмичењу," рекао је Кјуел аустралијским медијима у недељу. "Нама је речено да, пре свега, играмо поштено и мислим да смо тако и играли. Многи то за себе не би могли да кажу".

Кјуел сматра да је највећа мрља на овом Мундијалу чињеница да се "великим" тимовима дозвољава много више.

Аустралија, у чијим редовима сматрају да је и Тим Кејхил престрого искључен у мечу са Немачком, није се квалификовала у други круг иако је победила нашу селекцију у последњем мечу групе Д.

Кјуелу је засметало и то што Милошу Красићу није показан жути картон због симулирања.

"Нама је речено да свако симулирање аутоматски значи жути картон, али казна је у овој ситуацији изостала", изјавио је Кјуел. "Немам ништа против Красића, хтео је да избори пенал за свој тим. Једноставно, жути картон је изостао, а то оставља горак укус након овог Светског првенства".

Остаје, ипак, чињеница да је ово Светско првенство обележио знатан број, благо речено, сумњивих судијских одлука, неколико и на мечевима селекције Србије. Све је то проузроковало доста незадовољства и проузроковало је бројне полемике, почевши од употребе видео надзора, већ присутног у многим спортовима, као и о утицају појединих фудбалских савеза у светској кући фудбала.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару