Читај ми!

Звезда уз Катаијев рекорд и хет-трик Илића лако савладала Раднички из Ниша

Фудбалери Црвене звезде победили су Раднички из Ниша резултатом 5:1 на отварању 12. кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су се десетом победом у сезони додатно учврстили на првом месту на табели, док ће Раднички у наредним утакмицама морати да тражи бодове неопходне за наставак борбе за излазак у Европу.

Звезда је очекивано била офанзивнија на старту и до предности је дошла већ после четири минута. Лука Илић је украо лопту гостима на око 40 метара од гола и након одличног соло продора, уз нешто среће приликом шута, успео да протури лопту поред Страхиње Манојловића.

То међутим није обесхрабрило Раднички који је наставио да инсистира на изношењу лопте кроз пас, што им се неколико пута умало обило о главу.

Близу новог поготка Звезда је била у 16. минуту када је после Илићевог центаршута и гужве у казненом простору лопта погодила стативу.

У 28. минуту Милојевић је морао да направи прву измену због повреде Пруцева ког је заменио Сеол.

Само пет минута касније, Манојловић је поново морао да вади лопту из мреже, а стрелац је поново био Илић. Изгубили су гости лопту и кроз само неколико секунди Звезда је организовала контру по левој страни. Родић је одлично центрирао, а некадашњи играч Манчестер ситија се убацио из другог плана и постигао свој четврти гол у сезони.

У 43. минуту Илић је комплетирао хет-трик и већ тада обезбедио награду за играча утакмице. Андрија Максимовић претходно није имао среће да постигне погодак, али је одбитак после свог ударца проследио Илићу који је веома прецизним ударцем решио питање победника.

У другом полувремену је опао темпо, а Звезда је упркос нешто споријем ритму успела да дође до четвртог гола. Александар Катаи је у 56. минуту ушао на терен, а само два минута касније се уписао у стрелце након одличног лажњака и прецизног ударца.

Није прошло ни два минута, а резултат је износио 5:0. Катаијев ударац главом после центаршута Питера Олајинке је са гол линије покушао да избаци један од играча гостију, али није успео.

Катаи је на тај начин стигао до свог 104. поготка у Суперлиги, чиме је постао најбољи стрелац у историји такмичења.

До краја су обе екипе у неколико наврата имале прилике да промене резултат, а Раднички је на крају успео да дође до утешног поготка преко Марка Ивеље у 90. минуту.

Звезда у наредном колу гостује код Спартака, док ће Раднички дочекати Младост.

Суперлига, 12. коло:

Петак:
Црвена звезда - Раднички Ниш 5:1
Чукарички - Напредак 0:0
ТСЦ - Раднички 1923 19.00

Субота:
ОФК Београд - Спартак 14.00
Текстилац - Железничар 16.00
Јединство - Војводина 18.00

Недеља:
Младост - ИМТ 17.00

Понедељак:
Нови Пазар 16.00

петак, 18. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи