Читај ми!

Милошевић за РТС: Вратио сам се да помогнем Партизану, уверен сам у пласман у Европу

Тренер Партизана Саво Милошевић рекао је гостујући у Београдској хроници да се у Партизан вратио због тога што верује да може да помогне клубу и да је уверен у пласман у Европу на крају сезоне.

Милошевић је пред меч Србије са Шпанијом у Лиги нација рекао да се нада доброј енергији, као што је то било на утакмици са Швајцарском.

"Тешко је предвидети резултат,  с обзиром на то да им много непознаница. Имали су јако тежак меч на ком су се много потрошили. Волео бих да се понови енергија, али ће то бити много теже јер су Шпанци најјачи тим на свету. Од њих ће зависити како ће се кретати утакмица и верујем да селектор зна да мора да освежи тим како бисмо били на сличном нивоу", започео је Милошевић.

Додао је да је импресиониран залагањем и играма Александра Митровића у националном дресу.

"Оно што Митар ради за репрезентацију је фасцинантно. Имао је велики удео у пласманима на велика такмичења. Не могу да замислим ове успехе без њега и много нас је задужио. Иако је постигао много голова, оно што ме одушевљава је његов приступ. Он је први који повуче и остали само треба да га прате", рекао је тренер Партизана.

Након тога, Милошевић је објаснио због чега се вратио у Партизан.

"Осим љубави према Партизану, никада не улазим у нешто, ако не верујем да могу да помогнем и урадим нешто добро. Верујем да могу брзо и много да помогнем. Не желим да се оптерећујем нечим што нема везе са струком и то је у другим рукама. Све функције које сам имао тицале су се фудбала. Кратко сам се бавио политиком, али сам увидео да то није за мене", изјавио је Милошевић.

Истакао је и да је разговарао са Расимом Љајићем који је кандидат за новог председника Партизана.

"Разговарао сам са Љајићем пре него што сам постао тренер и очекујем да успоставимо стабилност уколико постане председник. Знам да нисмо у стању да направимо превише одмах и тренутно немамо могућности да трошимо много, али сам знао то и пре него што сам дошао. Ситуација је била баш забрињавајућа и држава је то схватила коначно", додао је некадашњи нападач Партизана.

"Морамо ићи корак по корак"

Када је упитан да ли се при доношењу одлука консултује са бившим играчима који су потписали "Апел за спас Партизана", Милошевић је рекао да јако узак круг људи има утицаја на његове изборе.

"Ја сам милион пута причао са тим људима о Партизану, али када су моје одлуке у питању, консултујем се са фамилијом и блиским пријатељима. Не могу о томе да комуницирам са групом од 80 људи", рекао је Милошевић.

Дотакао се и пута на који је одвео своје играче током репрезентативне паузе, који је за циљ имао јачање односа у екипи.

"Физика је увек присутна, па тако мора бити и на припремама. Тамо смо радили јаке тренинге, али је главни циљ био да се играчи повежу више. Странце и наше играче сам на почетку чак звао тим један и тим два. Било је потребно да их спојим и ван терена како би увидели да морају боље да се упознају упркос својим разликама", изјавио је доскорашњи селектор Босне и Херцеговине.

Истакао је да је уверен у пласман у Европу, те да има довољно времена да унапреди игру свог тима.

"То нико жив не може да обећа, али сам ја уверен да ћемо успети. Фудбал није егзактна наука где два и два увек дају четири. Сада имам више времена да направим довољно добар тим, ако наравно преживим до јуна", додао је Милошевић кроз осмех.

За крај је рекао да екипа мора да напредује корак по корак.

"Нико у Партизану ништа не може да каже и гарантује са сигурношћу. Партизан је у јако тешкој ситуацији и морате да будете фокусирани на садашњост и идете корак по корак. Не смете се оптерећивати прошлошћу и оним што ће доћи, како не бисте изгубили фокус", закључио је Милошевић.

Партизан се тренутно налази на петом месту Суперлиге Србије са 17 освојених бодова из девет одиграних утакмица.

среда, 16. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи