Пикси: Најлепши је осећај када се победи и када су сви задовољни

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси каже дан после победе над Швајцарском (2:0) у трећем колу Лиге нација да су "орлови" успели да спроведу у дело све што је замислио и од њих тражио.

Репрезентација Србије победила је у суботу Швајцарску са 2:0, а већ данас је отпутовала за Кордобу, где је у наредној рунди Лиге нација чека национални тим Шпаније.

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси истакао је пред пут да је најлепши осећај када се победи и када су сви задовољни оним што су видели.

"Не само због победе, него и залагања и тимског духа који је Србија синоћ показала. Деловали смо онако како смо и хтели, да будемо борбени, концентрисани, пожртвовани пре свега. Да покажемо тај тимски дух, јер ми то можемо дефинитивно. Тако да све што смо тражили и замисили, успели смо да спроведемо против једне јаке екипе каква је Швајцарска", рекао је Стојковић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Стојковић је истакао да је побеђена изузетно јака селекција. 

"Претпостављам да су неки људи били изненађени што смо победили Швајцарску, јер су они на Европском првенству деловали заиста моћно. Избацили су једну Италију. То је одлична селекција са веома квалитетним играчима. Кад сте максимално припремљени, пре свега на психолошком плану, да покажете респект према тактичким стварима, плус вољни моменат, велика жеља, јер је утакмица пред нашом публиком у нашој земљи, онда вас резултат за све награди на крају", истакао је Стојковић. 

Подвукао је селектор да је његова екипа победила потпуно заслужено.

"Створили смо још неколико прилика поред два постигнута гола, апострофирао бих посебно овај други Митровићев који је ремек дело. Позади смо опет били сигурни, нисмо примили гол. Митровић је решио проблем реализације. И играчи који су ушли са клупе, свако је дао допринос. Јовић је у првом контакту са лоптом створио себи шансу", напоменуо је Стојковић.

Селектора је посебно одушевио тимски дух који влада у репрезентацији.

"Стално потенцирам и говорим играчима да није само важно ко почиње утакмицу, него да схвате да је и важност играча који су на клупи велика. Играчи који уђу на терен са клупе и праве разлику, доносе и резултатску предност. Мислим да смо створили један колективни дух, да се разумемо и да оно што желимо негде и остварујемо. Приступ ме много радује, играчи улазе са великом мотивацијом са клупе што је јако битна ставка. Морам да кажем и да ми је жао због Лукића и повреде, није добро што се десило, али то је саставни део фудбала. Има доста ствари на којима ћемо још радити, поправљати, гледати да будемо бољи", закључио је Стојковић.

недеља, 13. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи