Јамал: Остварили смо две невероватне победе за четири дана

После победе Барселоне над Реалом у дербију 11. кола Ла Лиге шпански медији су пренели занимљиве импресије једног од стрелаца Ламина Јамала и голмана Барселоне Ињакиа Пење.

Фудбалери Барселоне победили су у Мадриду екипу Реала са чак 4:0. Два гола за каталонски клуб постигао је Роберт Левандовски, а по једном у стрелце уписали су се Јамал и Рафиња.

"Играчи Реала нису знали да сам тако добар десном ногом, па сам одлучио да то искористим. Желели смо само да дајемо голове. Када смо постигли први гол, хтели смо још. Ово је само још једна нова победа у Ла Лиги. Остварили смо две невероватне победе за само четири дана, прво Бајерн у Лиги шампиона, а онда и Реал", рекао је Јамал.

Голман Барселоне Ињаки Пења имао је неколико добрих одбрана у првом полувремену.

"Знали смо да ће ова недеља да буде кључна за наш тим, остварили смо два 'брутална резултата'. Имамо шест бодова предности, али је до краја сезоне остало доста утакмица. Најбитније је да смо показали да смо се ментално променили и да можемо било кога да победимо", рекао је Пења.

Он је признао да је тренер Барселоне Ханси Флик од одбрамбених играча каталонског клуба тражио да праве офсајд замке на мечу са Реалом.

"То је био један од захтева тренера. Он тражи да никад не спуштамо линију ниско, а поготово против екипа које имају моћне и брзе играче у нападу. Опасно је играти овако, али тимски рад се најбоље видео кроз број офсајда (12) у којима смо 'уловили' фудбалере Реала", објаснио је Пења.

Барселона је прва на табели Ла Лиге са 30 бодова, док је Реал други са 24.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи