Рафаел Варан завршио каријеру: Жеља и потреба су две различите ствари

Француски фудбалер Рафаел Варан саопштио је да је завршио играчку каријеру, иако је крајем јула потписао двогодишњи уговор са Комом.

Рафаел Варан завршио каријеру: Жеља и потреба су две различите ствари Рафаел Варан завршио каријеру: Жеља и потреба су две различите ствари

Рафаел Варан је дефинитивно одлучио да у 31. години окачи копачке о клин. Крајем јула је потписао двогодишњи уговор са Комом, новим чланом италијанске Серије А, али је због повреде одиграо само један меч у новом дресу.

"У својој каријери прихватао сам многе изазове, суочавао се са бројним околностима, а готово увек су изгледале немогуће. Невероватне емоције, посебни тренуци и успомене које ће трајати цео живот. Размишљајући о овим тренуцима, са огромним поносом и осећањем испуњености најављујем да се повлачим из игре коју сви волимо. Држим се највишег стандарда, желим да одем јак. Потребна је велика доза храбрости да се послушају срце и инстинкт. Жеља и потреба су две различите ствари. Пао сам и устао хиљаду пута, али овај пут је тренутак да станем", написао је Варан на друштвеној мрежи Икс.

Француз је играчку каријеру почео у Ленсу, а потом је од 2011. до 2021. наступао за Реал Мадрид.

За "краљевски клуб" је одиграо 360 утакмица и постигао 17 голова. Са Мадриђанима је освојио 18 трофеја.

Од 2021. до јуна 2024. године бранио је боје Манчестер јунајтеда. За клуб са "Олд трафорда" наступио је на 95 мечева и два пута се уписао у листу стрелаца.

Варан је 93 пута носио дрес националног тима Француске, са којим је освојио Мундијал 2018. и Лигу нација 2021. године.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи