Читај ми!

Зоран Аврамовић: Својим успехом Звезда промовише наш фудбал у свету

Генерални секретар Спортског друштва Црвена звезда Зоран Аврамановић, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, говорио је о предстојећој утакмици са тимом Бенфике у Лиги шампиона. Истакао је значај овог такмичења и учешћа српског клуба у њему. Анализирао је нови систем такмичења и супарнике црвено-белих.

Зоран Аврамановић каже за РТС да нови формат Лиги шампиона доноси једну невероватно позитивну и лепу причу о томе куда је отишао и докле је дошао европски фудбал.

"Главни актер целе нове приче о Лиги шампиона је управо фудбал или што би рекао Грамши, краљевство људске верности под ведрим небом. Јер ево шта смо синоћ видели... Видели смо синоћ тако импресивне утакмице, видели дивне голове, већ неке ствари које се могу назвати историјске", рекао је Аврамовић.

Генерални секретар црвени-белих је истакао улогу и утицај навијача на формирање новог формата такмичења.

"Шта је заједничко за све утакмице синоћ? То су пуне трибине, пуни стадиони. Управо ти навијачи су пре три године, када је био покушан један мали државни удар, једна веома неуспешна акција коју су извели велики клубови, да њих 12 направи Суперлигу, где би они сами играли међу собом, њима су управо навијачи послали поруку да та идеја неће проћи. Овај формат, осим што доноси 144 утакмице, донеће много више ствари. Сама најава било код догађаја из Лиге шампиона сада постаје нешто велико и једна велика прича. Много је неизвесности, лепоте, много ће бити потеза и утакмица које ће обезбедити да нови формат подигне један нови ниво на којем никада до сада није био", сматра Аврамовић.

Сваки клуб ће у првој фази Лиге шампиона играти по осам утакмица - четири код куће, четири у гостима. Тако нешто очекује и Црвену звезду, која сутра игра против Бенфике у Београду.

"Звезда је у историји. Она ће играти четири утакмице, три са европским првацима.  Долази нам и Барселона, долазе нам и Бефика и ПСВ.  Долази веома озбиљна екипа Штутгарта на Звездин стадион", напомиње Аврамановић.

Наглашава да пласман Звезде у елитно такмичење има посебно велики значај за домаћи фудбал уопште.

"Мислим да је Црвена звезда донела бенефите српском фудбалу и финансијске бенефите, донела је да смо ми  присутни и помињемо се у читавој Европи и свету. Помиње се име Црвене звезде, Београд, а зна се шта значи кад сутра увече на Маракану дође 50.000 људи опредељених да на једном фестивалу лојалности и припадности покажу колико јесте стварно велика Звезда", истакао је Аврамаовић.

Пре 40 година, када су последњи пут играли Црвена звезда и Бенфика, било је 3:2 за црвено-беле...

"Интересовање је велико, као што је интересовање велико и за читав овај формат. Звезда игра прву утакмицу са Бенфиком која је заиста велики клуб, клуб. Звезда је успела да покаже да јесте клуб јасне визије и лепе аутентичности која је дошла до изражаја", закључио је Зоран Аврамовић.

среда, 18. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи