Јувентусови младићи рутински савладали ПСВ уз лепу асистенцију Влаховића

Фудбалери Јувентуса победили су на свом терену ПСВ Ајндховен резултатом 3:1 у првом колу Лиге шампиона, док је Астон вила на гостовању у Берну савладала Јанг бојс са 3:0.

Јувентусови младићи рутински савладали ПСВ уз лепу асистенцију Влаховића Јувентусови младићи рутински савладали ПСВ уз лепу асистенцију Влаховића

Након два бледа ремија без голова у Серији А и пољуљане вере навијача у нови Јувентусов тим предвођен Тијагом Мотом, најмлађа екипа торинског великана која је заиграла у Лиги шампиона искупила се победом над ПСВ-ом и успешним стартом европске кампање у новом формату.

Утакмица у Торину почела је споро и нимало обећавајуће по "стару даму". Дуго није било праве прилике да се резултат промени, али је ПСВ током првих 20 минута изгледао као одважнији тим, жељан фудбала и лопте у свом поседу.

Ипак, ништа се конкретно није изродило из почетне иницијативе гостију, па је Јувентус први запретио у 20. минуту. После доброг центаршута са левог бока, леви бек ПСВ-а Дамс је у последњи час спретно интервенисао испред Гонзалеса и спречио га да шутира главом са петерца.

Ни минут није прошао, а затресла се мрежа пред којом је стајао голман Дромел. Инспирисани Кенан Јилдиз храбро је повукао лопту по левој страни, засекао у средину и са ивице шеснаестерца одапео изузетно прецизан и ништа мање снажан шут унутрашњим делом стопала. Лопта је лизнула стативу и завршила иза гол-линије.

Турчин је ушао у историју као стрелац првог гола у реформисаној Лиги шампиона, а постао је и најмлађи стрелац Јувентуса у елитном европском такмичењу. Са 19 година и 136 дана срушио је рекорд легендарног Алесандра Дел Пјера.

Као да је фудбалерима Јувентуса после раног вођства спао тежак терет са леђа, у потпуности су укротили ПСВ, преузели контролу над дешавањима на терену и почели да нижу опасне нападе. Две одличне прилике пропустили су Вестон Мекени и Теун Копмејнерс у 24. минуту, али је Американац само три минута касније дуплирао предност "старе даме".

Нико Гонзалес је мајсторски изиграо Дамса по десном боку - атрактивно му је пребацио лопту преко главе, сјурио се ка казненом простору и покушао да упосли Душана Влаховића, али се лопта након интервенције једног од дефанзиваца ПСВ-а докотрљала до Мекенија, који није имао тежак задатак да је спроведе у мрежу.

Већ тада прежаљени ПСВ, потпуно угушен и отеран од гола Јувентуса, још једном је капитулирао пре краја утакмице, која је улазила у све спорији ритам како је време одмицало. Влаховић је у 52. минуту идеалном лоптом послужио Гонзалеса, хладнокрвног у завршници.

Није фалило много да се репрезентативац Србије и некадашњи играч Партизана, који је на терену провео свих 90 минута, упише међу стрелце у финишу меча, али се једном испречио спремни Дромел, а други пут је из изгледне позиције лансирао лопту високо преко пречке.

Почасни погодак, заслужен храбрим приступом, постигао је холандски тим у четвртом минуту надокнаде времена. Саибари је казнио пад концентрације одбране Јувентуса и савладао до тада беспосленог голмана Ди Грегорија.

Три бода остају у Торину, а Јувентус ће у наредном колу Лиге шампиона гостовати у Лајпцигу. Нову прилику да са табеле скине нулу ПСВ ће имати на свом терену против Спортинга из Лисабона.

Астон вила се убедљивом победом вратила у елиту

Друга утакмица Лиге шампиона одиграна у ранијем термину завршена је убедљивом победом Астон виле на гостовању Јанг бојсима у Берну.

Јури Тилеманс је у 27. минуту постигао први погодак за Вилу у елитном европском друштву још од 1982. године.

Већ у 38. минуту било је 2:0 за госте, пошто се Џејкоб Ремзи изузетно добро снашао после аматерске грешке одбране домаћих, која је траљавим додавањима у шеснаестерцу поклонила лопту противнику.

Коначних 3:0 поставио је на семафор Онана четири минута пре истека деведесетог.

Могао је швајцарски тим да претрпи и прави бродолом пред својим навијачима, али је имао срећу да су два гола Виле поништена након реакције из ВАР собе.

Репрезентативац Србије и некадашњи фудбалер Црвене звезде Коста Недељковић утакмицу је преседео на клупи.

Лига шампиона, прво коло:

Уторак:
Јувентус - ПСВ 3:1
Јанг бојс - Астон вила 0:3
Милан - Ливерпул 21.00
Бајерн Минхен - Динамо Загреб 21.00
Реал Мадрид - Штутгарт 21.00
Спортинг - Лил 21.00

 

уторак, 17. септембар 2024.
16° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи