Португалско финале

Фудбалери Бенфике и Порта стекли су предност у првим полуфиналним утакмицама Лиге Европе, пошто су као домаћини били бољи од Браге, односно Виљареала. На помолу португалско финале.

Бенфика је савладала екипу Браге са 2:1, док је Порто неочекивано убедљиво славио против Виљареала (5:1), јединог "уљеза" међу португалским тимовима у завршници такмичења.

Сусрет у Лисабону протекао је у нервозној игри, а сва три поготка пала су у другом полувремену. Након незанимљивог фудбала у првих 45 минута, Бенфика се "тргла" у наставку, заиграла ангажованије и остварила резултат којим како-тако може мирније да чека реванш у граду на северозападу Португалије.

Занимљиво је да су голови постигнути у року од девет минута. Домаћин је повео преко Жардела, поравнао је Вандињо, а драгоцену победу обезбедио је Кардосо.

У Порту се ни највећи оптимисти нису надали правом тријумфу својих љубимаца, посебно због чињенице да је шпански представник водио на полувремену. У наставку меча уследила је права "рапсодија" португалског шампиона, а творац фантастичног преокрета био је четвороструки стрелац Фалкао.

Након оваквог издања Порта и постигнутог резултата извесно је да Виљареал има само минималне шансе у реваншу. Иако Шпанци имају одличну екипу, тешко је поверовати да могу да достигну предност противника, па све говори да ће овогодишње финале Лиге Европе бити "португалско".

Резултати првих утакмица полуфинала:

Бенфика - Брага 2:1 (0:0)

Стрелци: Жардел у 50. и Кардосо у 59. за Бенфику, а Вандињо у 53. минуту за Брагу.
Бенфика: Роберто, Макси Переира, Луизао, Жардел, Фабио Коентрао, Мартинс (Јара), Хави Гарсија, Пеишото (Гаитан), Савиола (Аиртон), Аимар, Кардосо.
Брага: Мораеш, Гарсија, Родригез, Паулао, Силвио, Алан, Вандињо, Вијана (Мосоро), Салино, Мејонг (Кустодио), Лима (Кака).

Судија: Крејг Томсон (Шкотска).

Порто - Виљареал 5:1 (0:1)

Стрелци: Фалкао у 49. из пенала, 67, 75. и 90. и Гуарин у 61. за Порто, а Кани у 45. минуту за Виљареал.
Порто: Хелтон, Сапунару, Роландо, Отаменди, Переира, Гуарин (Соуза), Фернандо, Мутињо, Хулк (Џ.Родригез), Фалкао, К.Родригез (Варела).
Виљареал: Лопес, Гашпар, Марчена, Мусакио, Катала, Кани (Матиља), Валеро (Мубарак), Соријано, Касорла, Нилмар (Рубен), Роси.

Судија: Бјорн Кујперс (Холандија).

Реванш сусрети на програму су идуће седмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи