Читај ми!

Звезде спасавају ФК Сенраб

ФК Сенраб створио је Џона Терија и Џермејна Дефоа. Клуб се налази на рубу гашења због финансијских проблема, али ће садашње звезде енглеских клубова скупити новац, како би та фудбалска академија била спасена.

Фудбалски клуб у ком су каријеру започели, између осталих, Џон Тери и Боби Замора, налази се на рубу гашења због финансијских проблема. ФК Сенраб, који ове године прославља 50. рођендан, не може да плати изнајмљивање терена, пошто је општина редуковала донације.

Финансијска ситуација толико је критична да ће се клуб угасити, уколико се средства убрзо не прикупе. То ће, практично, представљати крај базе из које је Енглеска добила девет репрезентативаца.

Играчи тог клуба из источног Лондона били су Џермајн Дефо и Сол Кембел. На листи фудбалера који су почели каријеру у Сенрабу, налазе се и Ли Бојер, Пол Кончески, али и бивши помоћни тренер Челсија Реј Вилкинс.

Секретар ФК Сенраба Тони Керол, који ради у клубу преко 20 година, каже да више ништа не може да уради како би одржао пословање клуба. Тони и његова жена улагали су и свој новац, али ако не дође помоћ са стране, клуб ће престати да постоји.

"Не можемо више да издржимо ову ситуацију. Пресипамо из шупљег у празно већ дуго. Држимо главу изнад воде и неће дуго моћи овако. Пре неколико година, уплатио сам новац од свог животног осигурања како бих помогао", рекао је Керол.

Полако стижу и одговори звезда које су прве фудбалске кораке направили управо у Сенрабу, а финансијску и маркетиншку подршку највише пружа Џон Тери.

"Сенраб је клуб који је поставио темељ мојој каријери. Тада смо имали одличан тим, а клуб је наставио добро да ради и са новим клинцима који су долазили. Сигуран сам да ће се сви играчи одазвати позиву и да ћемо прикупити новац који ће спасти клуб у коме смо сви кренули на професионални пут. Морамо то урадити, јер ћемо тако деци дати прилику. Исту ону коју смо ми имали", рекао је Тери.

Пре две године, Сенраб је имао 23 тима у разним такмичењима. Око 300 деце узраста од шест до 18 година имало је прилику да игра фудбал. Међутим, општина је смањила подршку са 2.500 на 800 фунти месечно, па је сада тешко покрити све трошкове. Деца плаћају годишњу чланарину у износу од 50 фунти, али то задовољава само део потреба.

Прошле сезоне укинути су тимови за играче испод 18, односно испод 17 година, управо због проблема са новцем. Недавно је укинут и тим за играче испод 13 година, а управо је то селекција у којој су фудбалом почели да се баве Ледли Кинг, Џон Тери, Пол Кончески и Џејлојд Самјуел.

Време пролази, проблеми се гомилају, али очекује се да ће брза финансијска помоћ афирмисаних фудбалера спречити гашење малог фудбалског рудника дијаманата у источном Лондону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи