Порто освојио титулу

Победом над Бенфиком (2:1), Порто освојио 25. титулу првака Португала. Меч на Лужу обележила лепа игра два тима, али и велики број оштрих стартова, два црвена картона, али и два једанаестерца. Стрелци Гуерин и Хулк за Порто, Савиола за Бенфику.

Фудбалери Порта нови су шампиони Португала, пошто су у недељу увече, као гости, савладали Бенфику (2:1) и тако стекли недостижних 16 бодова предности, пет кола пре завршетка националног шампионата.

Меч у Лисабону обиловао је лепим потезима, али и изузетно оштрим стартовима, па је виђено девет жутих картона, уз два црвена, по један са обе стране.

Порто је боље ушао у меч и повео већ у деветом минуту. Колумбијац Гуерин је одлично прошао по десној страни и скоро из мртвог угла упутио шут ка голу Роберта, који је очајно интервенисао и спровео лопту у сопствену мрежу.

Већ у 17. минуту, домаћи долазе до изједначења. Аргентинац Отаменди је у свом шеснаестерцу срушио земљака Хару, а сигуран извођач најстроже казне био је још један "гаучос", Хавијер Савиола.

Ипак, у 26. минуту, Фалкао излази сам пред Роберта, покушава да га заобиђе, а шпански голман прави прекршај за једанаестерац. Хулк је сигуран извођач и гости поново воде, на одушевљење око 4.000 гостујућих навијача на стадиону Луж.

У другом делу није било голова, али је зато било много оштрих стартова, што је у неку руку и уобичајено када у Португалу играју два најпопуларнија клуба. Отаменди је у 70. минуту зарадио други жути картон, да би Оскар Кардозо у завршници меча, после несхватљивог старта над Белушијем, успео да "заради" директно искључење.

Порто је тако освојио 25. титулу првака Португала и вратио трофеј у своје витрине, пошто му је Бенфика прошле године прекинула низ од четири узастопна наслова шампиона државе.

Успех "плаво-белих" још је већи ако се узме у обзир да их је са клупе предводио дебитант Андре Виљаш Боаш, а Порто може да постане други тим у историји португалског фудбала, који ће титулу освојити без пораза у првенству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи