Жигић узео трофеј

Бирмингем је освајач овогодишњег Карлинг купа. У финалном мечу на Вемблију, "плави" су голом Обафемија Мартинса освојили трофеј на који су чекали 48 година. Никола Жигић стрелац првог гола, учествовао и код другог. Ван Перси мало за успаване "тобџије". Бирмингем - Арсенал 2:1 (1:1).

Голом Обафемија Мартинса у последњим тренуцима меча, Бирмингем је освојио Карлинг трофеј (Лига куп Енглеске). Нигеријац је искористио неспоразум дефанзивца Кошћелног и голмана Шчеснија и донео трофеј Бирмингему, први после далеке 1963. године.

Арсенал је у меч на Вемблију ушао као велики фаворит, али је српски репрезентативац Никола Жигић, голом у 28. минуту, показао да Бирмингем није дошао у Лондон да се брани.

Жигич је имао прилику и да дуплира предност „плавих", али је Шчесни интервенисао ногом и отклонио опасност од свог гола.

После пропуштених прилика, следи казна и Арсенал стиже до изједначења. Играо се 39. минут, када је Вилшир снажним ударцем затресао пречку Бирмингема. У наставку акције, Аршавин проналази Ван Персија, који наставља сјајну голгетерску форму у 2011. години.

У другом делу игре, обе екипе су покушавале да дођу до гола пре продужетака. Шансе су се ређале на обе стране, али голова није било, бар до самог финиша меча.

А онда, после лопте Жигића, Кошћелни и Шчесни су лоше реаговали и дозволили брзоногом Обафемију Мартинсу да однесе победу испред носа „тобџија", оставивши их без било каквог трофеја још од 2005. године.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи