Клоп поштује Бајерн

Дортмунд у 24. колу Бундес лиге гостује Бајерну у Минхену, а тренер "милионера" и поред убедљивог вођства на табели не отписује Баварце. Дортмунд није победио у Минхену већ 20 година, па се Луј Ван Гал и његови поулени надају да ће се традиција наставити.

Тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп не очекује много пред одлазак на гостовање Бајерну из Минхена. Тринаест поена дели два клуба, што значи да би евентуална победа "милионера" практично разбила снове Бавараца о титули.

Остало је још десет кола до краја шампионата у Немачкој, предност је велика, али Клоп позива на опрез и каже да се гигант из Минхена мора поштовати.

"Још је рано да кажемо да смо на истом нивоу као Бајерн. Једна утакмица може да промени доста тога", каже тренер Борусије.

Дортмунд ће на овој утакмици највероватније бити без стандардног голмана и капитена Романа Вајденфелера, који је ове недеље на тренингу повредио чланак. Одлука о његовом наступу биће донета на дан утакмице, а ако не буде могао да игра, замниће га Мичел Лангерак, коме би то могао да буде премијерни наступ за клуб.

Јирген Клоп не размишља превише о позицији чувара мреже и сматра да оба голмана могу да одраде добар посао међу стативама.

"Ако Роман буде био спреман, он ће играти. Ако не, уместо најбољег голмана Немачке, имаћемо најбољег голмана Аустралије. Ако то буде био случај, вероватно ћемо имати најмлађи састав који је Борусија икада извела на терен", каже Клоп.

Бајерн је имао мало времена да се одмори од утакмице Лиге шампиона, коју је добио у Милану против Интера (1:0).

"Када одиграте овако важне утакмице, онда само уживате у тим тренуцима. Међутим, ми имамо још једну битну утакмицу у суботу и морамо наставити где смо стали", сматра председник Бајерна Карл-Хајнц Румениге.

Луј Ван Гал имаће на располагању комплетан састав за утакмицу против првопласираног тима на домаћем терену, где Борусија није победила од 1991. године. Меч је на програму у суботу од 18.30.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи