Марадона би да се врати

Пре два месеца због своје тврдоглавости је изгубио место селектора репрезентације, а сада је спреман на компромис. Дијего Марадона признао је да "умире од жеље" да поново седне на клупу Аргентине, и да је спреман на сваки компромис са националним фудбалским савезом.

Отишао је са клупе репрезентације пре скоро два месеца, а сада би поново желео да се врати на њу. У првом обраћању јавности после одласка са места селектора Аргентине, Дијего Марадона је признао да би у овом тренутку био спреман за компромис са Фудбалским савезом Аргентине, са којим је због неспоразума и смењен.

Марадона се са челницима фудбалског савеза своје земље није растао у пријатељској атмосфери, а главни разлог неспоразума био је захтев Савеза да "Ел Пибе" промени свој стручни штаб, на шта он није пристао.

Ипак, сада је Марадона променио мишљење, па је признао да је у овом тренутку спреман и на ту опцију, само да поново седне на клупу националне селекције.

"Дао би живот да опет постнем тренер репрезентације. Умирем од жеље да будем са тимом и жељан сам освете", рекао је Марадона.

Вођење репрезентације дато је некадашњем Марадонином саиграчу из репрезентације Серхију Батисти, који је у прва два пријатељска меча забележио обе победе.

Први тријумф је био над Републиком Ирском од 1:0, док је друга победа била имшресивна, јер су "гаучоси" убедљиво поразили актуелног светског шампиона, репрезентацију Шпаније, резултатом 4:1.

Имајући то у виду, шансе за скори Марадонин повратак у национални тим су минималне. Медији у Аргентини нагађају да "Ел Пибе" има понуде да води националне селекције Мексика и Португала, али Марадона то демантује.

"Мексиканци су рекли да ме не желе као тренера, док за Португлаце још не знам"; објаснио је Марадона.

Ово прво обраћање јавности, у којима је Марадона јасно рекао какве су му амбиције може да буде само почетак медијског притиска да му се врати вођење националног тима.

Свесан утицаја и харизме коју има у Аргентини, није искључено да све више навијача ускоро крене да "притиска "национални фудбалски савез да врате "Ел Пибеа" на место селектора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи