Севојно у трећем колу квалификација

Фудбалери Севојна пласирали су се у треће коло кваливикација за УЕФА Европску лигу пошто су данас у Каунасу, у реванш утакмици другог кола, играли против истоименог литванског представника нерешемо 1:1 (0:0).

Стрелци су били Фридрикас у 76. за Каунас, а Вујовић у 48. минуту за Севојно.

Први меч у Београду завршен је без голова.

Представник Србије, друголигаш Севојно, играће у трећем колу квалификација против француског прволигаша Лила. У првом мечу Севојно је 30. јула домаћин у Београду, а реванш је седам дана касније у Лилу.

Тим из Ужица имао је иницијативу у првом полувремену, коју је наставио и у другом. Коначно, у 48. минуту Владимир Вујовић је постигао гол, који је Севојну донео прилику да оствари историју. Каунас је тада почео да игра офанзивније и на терену се развила борба, да би у у 76. минуту Мантас Фридрикас из слободног ударца постигао "евро-гол" за изједначење.

До краја меча, оба тима су имала још по једну шансу, али је на крају Севојно изборило историјски успех.

- Стаменковић: Урадили смо велику ствар -

Тренер фудбалера Севојна Љубиша Стаменковић рекао је да је његов тим направио "велику ствар" пласиравши се у треће коло квалифкација за Лигу Европа и обећао је "спектакл" у првом мечу са Лилом.

"Ово је свакако велика ствар, Севојно већ две утакмице није изгубило у Европи. Уживели смо се сада, желели смо да дођемо до Француске, успели смо у томе и сада нам остаје да следеће недеље направимо спектакл", рекао је Стаменковић у телефонској изјави агенцији Бета.

"Била је добра утакмица. Имали смо једну-две шансе у првом полувремену. За друго смо се договорили да постигнемо гол у првих пет минута и успели смо у томе. После смо психолошки пали, па је била права борба. Њихов гол из прекида био је прави 'евро-гол', право у рашље", рекао је Стаменковић.

Противник финалисте купа Србије у трећем колу биће Лил, тим из горњег дела табеле првенства Француске.

"Лил је велики фаворит, наравно. Борићемо се, даћемо све од себе, желимо да играмо и да се такмичимо. Севојно је показало да се не плаши фаворита и могу да кажем да ћемо учинити све да прођемо у треће коло. Знам да није лако, у ствари готово немогуће, али ми смо много напредовали и желимо да играмо", рекао је тренер коме је надимак Пискавац.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи