Суперлигаши спремни за Јапан

Селектор репрезентације састављене од фудбалера из Супер лиге Србије Радован Ћурчић рекао је да је предстојећа пријатељска утакмица са селекцијом Јапана добра прилика да се домаће првенство прикаже у најбољем светлу.

Селекција Србије ће у среду 7. априла од 12.20 играти у Осаки пријатељску утакмицу против репрезентације Јапана, која ће такође бити састављена од играча из домаће лиге.

Селектор Ћурчић рекао је да је изабрао играче после консултација са селектором А репрезентације Србије Радомиром Антићем и стручним штабом.

"Надам се да ћемо домаћу лигу представити у правом светлу. Ово је велика ствар и за наше играче, пошто ће већини бити први пут да играју на међународној сцени. Добио сам подршку селектора при састављању списка и мислим да је ово најприхватљивији састав у овом тренутку", рекао је Ћурчић на конференцији за новинаре.

"Када смо правили списак, водили смо рачуна о равнотежи у екипи. То су играчи који могу да одоговоре на све захтеве. Они су перспектива српског фудбала, пошто ће у ближој или даљој будућности носити дрес А селекције", истакао је он.

Репрезентација Србије ће се окупити у суботу увече у Ковилову, по завршетку утакмица 22. кола Супер лиге Србије, а на пут у Јапан креће у недељу.

Тренер Јавора рекао је да је селекција Јапана квалитетан и добро организован тим и подсетио да је на шест одиграних утакмица ове године остварила пет победа.

На питање новинара зашто међу репрезентативцима нема голмана Црвене звезде Саше Стаменковића и капитена Николе Лазетића, Ћурчић је одговорио да је изабрао најбоље што је могао.

"Изабрао сам најбоље што сам могао у овом тренутку. Играчи ће добити прилики да се афирмишу, а надам се да ће Стаменковић и голман Дамир Кахриман следећи пут добити шансу. Када смо правили списак Лазетић је био повређен, а повреда задње ложе захтева максималну спремност", рекао је он.

Ћурчић је додао да је приликом избора играча водио рачина о интересу А селекције и да је желео да позове већи број фудбалера, али да је одустао пошто не би сви добили шансу да играју.

На списку се налазе следећи играчи: голмани:

Жељко Бркић (Војводина), Милан Јованић (Спартак).

Одбрамбени фудбалери: Павле Нинков (Црвена звезда), Мирослав Вулићевић (Војводина), Милан Вилотић (Црвена звезда), Војислав Станковић (Партизан), Милован Миловић (Јавор), Марко Ломић (Партизан).

Средина терена: Радосав Петровић (Партизан), Љубомир Фејса (Партизан), Никола Митровић (Напредак), Немања Томић (Партизан), Никола Бељић (ОФК Београд), Александар Давидов (Партизан), Душан Тадић (Војводина).

Нападачи: Дејан Лекић (Црвена звезда), Драган Мрђа (Војводина), Андрија Калуђеровић (Рад).

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи