Партизан на челу Суперлиге

После данашње победе фудбалери Партизана преноћиће на првом месту на табели Јелен Суперлиге. Да ли ће ту и остати зависиће од сутрашњег дербија измеЋу Црвене звезде и Војводине.

Шампион Србије није се, међутим, прославио против новајлије у лиги, а до победе је дошао тек у судијској надокнади времена, када је после корнера Марко Јовановић донео црно-белима драгоцена три бода. 

Црно-бели су повели у шестом минуту голом Клеа, на асистенцију Марка Ломића, како је било и у прошлом колу, против Војводине. Ово је, иначе, четврти пут у пролећном делу сезоне да Партизан постиже гол у првих шест минута утакмице.

Партизан сада има бод више од Црвене звезде, која сутра дочекује Војводину.

Суботички Спартак задржао је треће место на табели, пошто је на свом терену победио "фењераша" Чукарички са 1:0. Исти број бодова има и ОФК Београд, који је у гостима победио ОФК Београд са 1:0. "Романтичари" су четврти јер имају слабију гол разлику од Спартака.

Петопласирана Војводина сутра гостује Црвеној звезди. Металац је задржао неочекивану шесту позицију на табели тријумфом над Младим радником на свом терену од 1:0.

Напредак је код куће забележио велику победу над Борцем од 2:0, после које је изашао из опасне зоне. Оба гола за Крушевљане постигао је Предраг Вујовић.

Јагодина је код куће победила кулски Хајдук са 2:0 и тако дошла на седмо место. Утакмица је завршена са 20 играча на терену, пошто су искључени Златко Зечевић из домаће, и Душко Дукић из гостујуће екипе. Куљани сада имају само бод више од претпоследњег Рада, који сутра дочекује Јавор.

Резултати утакмица 21. кола фудбалске Супер лиге Србије и стрелци:

Смедерево - ОФК Београд 0:1
Жеравица 18'

Спартак - Чукарички 1:0
Поповић 70'

Металац - Млади радник 1:0
Јакшић 48'

Напредак - Борац 2:0
Вујовић 25', 32'

Јагодина - Хајдук 2:0
Марјановић 44', Бојовић 81' (п)

БСК - Партизан 1:2
Обровац 71' Клео 6', Јовановић 90'

Сутра играју:

Рад - Јавор
Црвена звезда - Војводина

Број коментара 57

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи