Јувентус у потрази за тренером

Посрнула "стара дама" тражи спас. После дебакла против Фулама и "шамара" од Сампдорије, торински клуб све даље од пласмана у Лигу шампиона. Роберто Манћини, Рафаел Бенитез и Ћезаре Прандели кандидати за кормило торинских "црно белих".

Иако је остало још три месеца до краја првенства, већ сада се сезона Јувентуса може оценити као катастрофална.

Од најава да ће овај италијански гигант да се врати на стазе старе славе, и уз јуриш на Скудето нападати и престо Лиге шампиона, остали су само пусти снови.

Последњи сан о било каквом трофеју срушио је Фулам у реванш мечу Лиге Европе, када је на свом стадиону понизио Јувентус, победивши резултатом 4:1 и избацивши га из овог такмичења.

Још један шамар екипа из Торина је претрпела у недељу када је изгубила од Сампдорије са 1:0, и пала на шесто место у националном првенству, битно умањивши шансу да се следеће године пласира у Лигу шампиона.

Управа већ сада тражи стручњака који ће следеће сезоне седети на клупи посрнулог торинског клуба.

Иако су прве најаве биле да би на клупу "старе даме" могао да седне менаџер Манчестер ситија, Роберто Манћини, новије вести говоре у прилог томе да је управа "црно белих" озбиљно "загризла" за шпанским стручњаком Рафаелом Бенитезом.

Заменик директора Јувентуса Роберто Бетега виђен је, у ревнашу на Крејвен котиџу против Фулама, у друштву Роберта Манћинија, али брзо је оповргао тврдње да је клуб заинтересован за његове услуге.

Са друге стране у италијанској штампи појавиле су се информације да клупски челници договарају са Рафаелом Бентезом да наредне сезоне преузме клуб.

Иако су Бетега и Бентез велики пријатељи, довођење овог тренера на кормило "старе даме", због јаког уговора који има са Ливерпулом, могао би да представља велики проблем.

Уколико би и отишао из Ливерпула, Бенитез би са собом у Торино покушао да одведе Фернанда Тореса и Хавијера Маскерана, па је тешко да би управа "црвених" допустила себи да поред тренера остане без најбољих играча.

Као трећа опција у преузимању клупе Јувентуса помиње се и тренер Фиорентине Ћезаре Прандели, који нема сјајну сезону на клупи "виоле".

Иако се не зна за коју опцију ће се управа клуба из Торина одлучити, једна ствар је готово извесна, Алберто Закерони неће бити на клупи Јувентуса наредне сезоне.

Последњу шансу да спасе своје место овај стручњак је имао у суботу, али је поразом од Сампдорије своје шансе за опстанак у клубу свео на минимум.

На крају ове сезоне изгледа да "стара дама" никада није изгледала старије. Посрнули гигант који је некада суверено доминирао италијанском лигом и представљао страх и трепет за све европске клубове сада игра друзгоразредну улогу у свим такмичењима.

Док се не објави име новог "спасиоца", Закеронијевим момцима остаје да у наредним утакмицама изборе пласман у квалификације за Лигу шампиона и тако испуне бар делић очекивања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи