Металац честитао пролеће Звезди

Фудбалери Црвене звезде изгубили су у Крагујевцу од Металца са 1:2 и у 19. колу Супер лиге и омогућили вечитом ривалу Партизану да заостатак за лидером српског првенства смањи на два бода. Први пораз Црвене звезде на гостовањима.

Три бода Металцу донео је гол Срђана Симовића после контранапада у четвртом минуту судијске надокнаде.

Први гол Металца је у 53. минуту био дело Александра Миљковића, али је Звезда изједначила у 90. када је Владимир Богдановић био прецизан са пенала. Претходно је један фудбалер Металца играо руком у свом казненом простору.

Металац је, ипак, стигао до четврте победе у исто толико кола пролећног дела сезоне у коме је најуспешнији тим лиге. Звезда је претрпела први пораз у пролећном делу сезоне, а други укупно, па Марко Мугоша неће по лепом памтити деби у црвено-белом дресу београдског тима.

Фудбалери Партизана победили су у Београду екипу Чукаричког са 3:0 у 19. колу Супер лиге и на два бода се приближили лидеру српског првенства Србије Црвеној звезди.

Бункер Чукаричког први је шутем са ивице казненог простора пробио Александар Давидов у 26. минуту, да би Бразилац Клео у 53. после центаршута Марка Ломића повисио вођство Партизана на 2:0. Коначан резултат је у 89. минуту поставио Радосав Петровић на асистенцију Ламина Дијаре.

Црно-бели су тако искористили пораз Звезде на гостовању код Металца у Крагујевцу од 1:2 и заостак за вечитим ривалом смањили на два бода.

Трећепласирани Спартак је у Суботици освојио сам бод у дуелу са Јавором, пошто је утакмица завршена без голова. Спартак се, ипак, учврстио на трећем месту, пошто је новосадска Војводина у Смедереву изгубила са 0:1, иако је домаћи тим од 42. минута имао играча мање због искључења Марка Милосављевића.

Једини гол Смедерево је постигло са деветорицом играча на терену, пошто се Дејану Ранковићу указивала лекарска помоћ док је Дејан Живковић са више од 30 метара прецизно и снажно гађао противничку мрежу.

Спартак је у досадашњем току сезоне сакупио 33 бода, три више од Војводине, коју је после победе над Напретком у Крушевцу од 2:1 стигао и ОФК Београд.

БСК је био убедљив у сусрету са кулским Хајдуком и победио са 3:0 головима Асмира Кајевића, Александра Ђукића и Дејана Бабића.

Београд: Партизан - Чукарички 3:0 (1:0)
Стрелци: Давидов у 28, Клео у 53. и Петровић у 87. минуту

Јагодина: Јагодина -Борац Чачак 0:1 (0:1)
Стрелац: Спировски у 36. минуту

Борча: БСК - Хајдук 3:0 (2:0)
Стрелци: Кајевић у 6, Ђукић у 17. и Бабић у 67. минуту.

Крагујевац: Металац - Црвена звезда 2:1 (1:0)
Стрелци: Миљковић у 53. и Симовић у 90. за Металац, а Богдановић из пенала 90. минуту за Црвену звезду.

Крушевац: Напредак - ОФК Београд 1:2 (1:1)
Стрелци: Јон у 23. за Напредак, а Марковић у 12. минуту и у Бељић 84. минуту за ОФК Београд

Смедерево: Смедерево - Војводина 1:0 (0:0)
Стрелац: Живковић у 86. минуту.

Суботица: Спартак - Јавор 0:0

Сутра је на програму меч Рад - Млади радник.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи