Инијеста: Фудбал је био и биће мој живот, желим да постанем тренер

Некадашњи шпански репрезентативац Андрес Инијеста изјавио је у Барселони да му се испунио сан да постане фудбалер и додао да планира да постане тренер.

Инијеста се на церемонији у Барселони званично опростио од фудбала.

"Мислио сам да овај дан никада неће да дође. Ове сузе које видите нису због туге. Ово су сузе детета из Фуенталбиље, који је сањао да постане фудбалер. И остварио сам тај сан, уз много жртвовања. Нисам одустајао", рекао је Инијеста.

Свечаној церемонији су присуствовали некадашњи саиграчи Инијесте и први тим Барселоне предвођен тренером Хансијем Фликом и председником клуба Ђоаном Лапортом.

"Породица, сестра и родитељи су увек били моја покретачка снага. Били су уз мене, све су ми пружили. Данас имам сјајну породицу, супругу и децу, који су моја инспирација", додао је некадашњи фудбалер Барселоне.

Инијеста (40) је играчку каријеру почео у Албасетеу, а затим је од 1996. до 2018. наступао за Барселону. Са каталонским клубом освојио је 29 трофеја. Он је потом од 2018. до 2023. играо за Кобе, а прошле сезоне је био члан клуба Емирејтс из УАЕ.

"Ла Масија ме је заувек променила. То је најбоље место на којем сам могао да напредујем. Долазак у Барселону је био сан, био сам на најбољем могућем месту. Имао сам част да сваког дана гледам 'Ноу Камп', а онда и да играм на том терену. Најбољи период сам провео у Барселони. Биле су то магичне године - најбоље и јединствене. Уживали смо у клубу - и играчи и навијачи. Барселона је променила мој живот - не могу да заборавим саиграче и тренере из тог периода", истакао је Инијеста.

Инијеста је за репрезентацију Шпаније од 2006. до 2018. одиграо 131 меч и постигао је 13 голова. Са репрезентацијом Шпаније освојио је СП 2010. и ЕП 2008. и 2012. године.

"Моја прича у репрезентацији почиње са 15 година. Сви ти тренинзи, саиграчи са којима са играо... Хвала свима које сам упознао. Имао сам привилегију да будем у репрезентацији током њеног најславнијег периода", навео је некадашњи шпански репрезентативац.

Он је најавио да планира да постане тренер.

"Не могу да будем далеко од фудбала. То је био и биће мој живот. Мотивисан сам да будем тренер. Волео бих да могу да играм до 90. године, али сам срећан, јер сам испунио сан да будем фудбалер", закључио је Инијеста.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи