Халилхоџић: Зашто ?

Босански фудбалски тренер Вахид Халилхоџић, који је био селектор Обале Слоноваче, изјавио је да је био жртва политичара када је добио отказ само неколико месеци пред Светско првенство у Јужној Африци.

Халилхоџић, који је очекивао да ће предводити Обалу Слоноваче у Јужној Африци, смењен је пошто је његов тим изгубио од Алжира у четвртфиналу Афричког купа нација. Ово је био први пораз Обале Слоноваче у 24 мечева.

"Наш циљ је био да победимо на Афричком купу и политичари су почели да врше притисак на нас. То је била порука председника, морали смо да победимо. Стварно не знам зашто сам отпуштен, али неко је морао да буде жртвован", рекао је Халилхоџић.

Он је додао да је, када је прошлог јануара Обала Слоноваче победила Алжир, био најбољи тренер у историји те државе.

Босански тренер је додао да још није спреман да преузме неку екипу, али да је добио понуду од једног енглеског клуба.

Обала Слоноваче сада јури Гуса Хидинка за предстојеће Светско првенство. Холандски тренер је дошао са Русијом до полуфинала Европског првенства 2008. године, а тренирао је Јужну Кореју 2002. и Аустралију 2006.

Обала Слоноваче ће се такмичити на СП у групи са Бразилом, Португалом и Северном Корејом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи