Још један пораз Бразила - пласман на Мундијал под великим упитником

Фудбалери Парагваја победили су на свом терену репрезентацију Бразила резултатом 1:0 у утакмици осмог кола јужноамеричких квалификација за Светско првенство.

Још један пораз Бразила - пласман на Мундијал под великим упитником Још један пораз Бразила - пласман на Мундијал под великим упитником

Минимална победа над Еквадором у претходном колу квалификација за Мундијал примирила је захтевну фудбалску јавност у Бразилу, али само на тренутак.

Репрезентација државе у којој је фудбал религија изгубила је на гостовању у Парагвају и уписала чак четврти пораз у последњих пет квалификационих мечева.

Једини гол на мечу постигао је Дијего Гомез у 20. минуту, што је било довољно за тек други тријумф Парагвајаца у квалификацијама, пошто бразилски трио нападача из Реал Мадрида Винисијус - Ендрик - Родриго није био голгетерски расположен, као ни саиграчи који су их заменили у другом полувремену.

Систем такмичења је такав да дозвољава грешке, пошто чак седам од укупно десет националних тимова одлази на Мундијал (шест директно, један кроз плеј-оф), али су се Бразилци већ озбиљно приближили ивици амбиса и историјском неуспеху, пошто су тренутно пети на табели са 10 освојених бодова, изједначени са Венецуелом и само за бод бољи од Парагваја и Боливије.

Репрезентација Бразила никада није пропустила првенство света у фудбалу, а наредни Мундијал биће одржан 2026. године у Сједињеним Америчким Државама, Канади и Мексику.

Квалификације за Светско првенство (Јужна Америка):

Уторак:
Колумбија - Аргентина 2:1
Чиле - Боливија 1:2
Еквадор - Перу 1:0
Венецуела - Уругвај 0:0

Среда:
Парагвај - Бразил 1:0

среда, 11. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару