Читај ми!

Рутинске победе Француза и Италијана у другом колу Лиге нација

Фудбалери Француске победили су Белгију резултатом 2:0 у другом колу А дивизије Лиге нација. Победу је забележила и Италија која је са 2:1 савладала Израел.

Французи су рутински стигли до тријумфа, који је могао да буде још убедљивији, с обзиром на то да су изабраници Дидијеа Дешана ка противничком голу шутнули чак 24 пута.

Белгија је ипак боље започела сусрет и имала је неколико прилика да поведе у првих десетак минута, али је изостала боља реализација белгијских нападача.

Након тога су Французи преузели иницијативу и стигли до вођства у 29. минуту поготком Рендала Коло Муанија који је био на правом месту после одбитка. Претходно је Коен Кастелс одбранио ударац Усмана Дембелеа.

Имали су "галски петлови" још неколико шанси до краја првог дела, али је белгијска одбрана издржала.

Није међутим било потребно да протекне много времена у другом делу пре него што је Кастелс морао по други пут да извади лопту из мреже. Играо се 57. минут када је Дембеле у свом стилу нанизао неколико противничких дефанзиваца и одличним ударцем завршио сјајну соло акцију.

Уласком Килијана Мбапеа који је утакмицу почео на клупи Француска је постала још опаснија и до краја је пропустила неколико изгледних прилика, те је резултат остао непромењен.

У другом сусрету у групи Италија је са 2:1 победила Израел и после два кола се налази на првом месту на табели са два тријумфа.

"Азури" су повели у 38. минуту поготком Давидеа Фратезија, док је Мојзе Кин у 62. минуту удвостручио вођство гостију.

Почасни гол за Израел постигао је Мохамед Абу Фани у 90. минуту.

уторак, 10. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару