Читај ми!

Србија у Данској тражи наплату одличне партије против Шпаније

Фудбалери Србије састају се са Данском у другом колу А дивизије Лиге нација. Утакмица је на програму од 18.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, док најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Србија у Данској тражи наплату одличне партије против Шпаније Србија у Данској тражи наплату одличне партије против Шпаније

Србија ће против Данске покушати да дође до прва три бода након ремија са Шпанијом у првом колу и настави борбу за две водеће позиције у групи.

Екипа Драгана Стојковића Пиксија пружила је изузетно добру игру против "црвене фурије" са веома измењеним саставом и у добром расположењу ће дочекати сусрет са старим дужницима.

Данска је са друге стране победила Швајцарску на домаћем терену головима Доргуа и Хојбјерга, такође направивши одличну увертиру пред нови сусрет.

Србија изненађујуће добра против првака Европе

Када то нико није очекивао, Србија је пружила најбољу партију у текућој години и без носилаца из неколико претходних циклуса успела да остане непоражена против првака Европе.

Одбрана је као и на већем делу Евра била на високом нивоу, а Лука Јовић је имао велику прилику да сусрет учини још интересантнијим, али је промашио шансу бољу од пенала.

Показали су српски фудбалери пре свега изузетну мотивисаност, чиме је неколицина играча доказала да заслужује већу минутажу и значајнију улогу у предстојећим изазовима.

Србију за разлику од утакмице са Шпанцима очекује дуел у ком ће имати више простора за позиционе нападе, те остаје да се види како ће Пикси припремити дуел у ком су шансе за победу значајно веће.

Разочарање у Минхену

Последњи дуел две екипе одиграле су пре нешто више од два месеца у утакмици трећег кола групне фазе Европског првенства.

Србији је била потребна победа како би се пласирала у наредну фазу, док је Данцима и реми био довољан.

У таквим околностима, изабраници сада већ бившег селектора Каспера Јулманда нису превише срљали, док "орлови" нису имали идеју како да нападну. Резултат - једна од најнегледљивијих утакмица на шампионату.

Данци су међутим остварили свој циљ, успевши да остану непоражени, чиме су продужили добар низ резултата са Србијом.

Јулманд се након првенства повукао, а како је вршилац дужности селектора Мортен Вигхорст болестан, Данску ће предводити Ларс Кнудсен.

Ривалство које надилази спорт

Историја сусрета Србије и Данске, која је започета пре готово 75 година, прилично је богата, упркос томе што су само два дуела одиграна на великим такмичењима.

Скор је тренутно изједначен и данашњи дуел могао би једној од екипа да донесе предност.

Две репрезентације до сада су одиграле 11 мечева, а на седам од њих Србија је била део Југославије, када је и била успешнија.

Рачунајући и период у ком су "орлови" били део југословенског јата, Србија је везала четири пораза заредом у мечевима са Данском.

"Орлови" још увек чекају на победу против Данске од осамостаљења, а Пиксијев тим би могао да наплати дугове из претходних година.

Тим Србије за меч против Данске:

Голмани: Предраг Рајковић, Александар Јовановић, Марко Илић, Ђорђе Петровић;

Одбрана: Коста Недељковић, Никола Миленковић, Страхиња Павловић, Срђан Бабић, Страхиња Ераковић, Јан Карло Симић, Алекса Терзић;

Везни ред: Андрија Живковић, Саша Лукић, Иван Илић, Марко Грујић, Кристијан Белић, Милан Алексић, Стефан Митровић, Лазар Самарџић, Вељко Бирманчевић;

Напад: Петар Ратков, Лука Јовић, Ђорђе Јовановић.

Списак играча Данске за утакмицу са Србијом:

Голмани: Каспер Шмајхел, Фредерик Ронов, Мадс Хермансен;

Одбрана: Виктор Нилсон, Јаник Вестергард, Јоаким Андерсен, Виктор Кристијансен, Патрик Доргу. Александер Бах;

Везни ред: Размус Нисен Кристенсен, Мортен Френдруп, Пјер-Емил Хојбјерг, Мортен Хјулмунд, Кристијан Норгардс, Мет О'Рајли, Кристијан Еирксен, Андреас Сков Олсен, Микел Дамсгард, Јеспер Линдстрем;

Напад: Густав Исаксен, Каспер Долберг, Јонас Винд, Алберт Гронбек, Јусуф Јуриј Поулсен.

Кавано дели правду

Енглески арбитар Крис Кавано биће главни судија на мечу другог кола групе А4 Лиге нација између Данске и Србије, саопштила је Уефа.

Утакмица између Данске и Србије биће одиграна у недељу од 18 часова у Копенхагену.

Уефа је за главног тренера одредила енглеског арбитра Криса Кавана који правду дели у Премијер лиги.

Његови помоћници биће Симон Бенет и Данијел Робатан, а Уефа је за четвртог судију одредила још једног Енглеза Ентонија Тејлора.

недеља, 08. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару