Србија стартује против Фарских Острва

Фудбалска репрезентација Србије ће прву утакмицу у квалификацијама за Првенство Европе 2012. играти 3. септембра на гостујућем терену против селекције Фарских Острва, договорено је на састанку учесника Ц квалификационе групе у београдском хотелу Хајат.

Прву утакмицу против главног фаворита групе репрезентације Италије, наш национални тим ће играти 12. октобра, такође на гостујућем терену.

Квалификациони циклус Ц групе за континентални шампионат 2012., који ће заједнички организовати Пољска и Украјина, Србија завршава 11. октобра 2011. на гостујућем терену против Словеније.

Распоред утакмица репрезентације Србије:
2. септембра 2010: Фарска Острва - Србија
7. септембра: Србија - Словенија
8. октобра: Србија - Естонија
12. октобра: Италија - Србија
25. марта 2011: Србија - Северна Ирска
29. марта: Естонија - Србија
2. септембра: Северна Ирска - Србија
6. септембра: Србија - Фарска Острва
7. октобра: Србија - Италија
11. октобра: Словенија - Србија

Председник Фудбалског савеза Италије Ђанкарло Абате истакао је да је срећан како је урађен календар за квалификације.

"Увек је јако тешко направити календар за такмичење које иде после светског првенства. Срећни смо што смо направили календар у тако кратком времену", рекао је Абати.

Он је додао да респектује све противнике и да ће меч у Београду у завршници квалификација бити само један од 10.

Селектор Северне Ирске Најџел Вортингтон захвалио је Фудбалском савезу Србије на организацији састанка и нагласио да су сви представници држава радили веома напорно на календару.

Генерални секретар Фудбалског савеза Словеније Алеш Заврл оценио је да је добро што је направљен календар за Групу Ц и да је убеђен да у другим групама неће доћи до договора и да ће се парови одредити жребом.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић истакао је да календар представља "компромис свих нас".

"Ми смо презадовољни. Желели смо да не играмо у терминима пријатељских утакмица и да не играмо у јуну на крају сезоне, јер је то оптерећење за играче", рекао је Лаковић.

На Европско првенство 2012. пласираће се директно победници девет квалификационих група и најбоља другопласирана екипа, а још четири репрезентације добиће се у баражу. Пласман су обезбедили организатори ЕП Пољска и Украјина.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи