Читај ми!

Хванг званично у Фејнорду, емотивни опроштај од Звезде

Јужнокорејски фудбалер Хванг Инбеом нови је играч ротердамског Фејнорда. Холандски клуб и Хванг су потписали четворогодишњи уговор.

Фејнорд је саопштио да је у своје редове довео дуго жељеног фудбалера. Хванг је донедавно наступао за Црвену звезду са којом је изборио пласман у Лигу шампиона.

Фејнорд је саопшитио да ће нови играч клуба носити број четири на дресу.

"Веома сам срећан што сам овде. Саиграч из Звезде, Урош Спајић, ми је рекао да сам донео исправну одлуку. Ово је највећи клуб за који сам икада играо, велики клуб у Европи, надам се да ћу остати дуго. Знам да је стадион увек пун, радујем што ћу моћи да се покажем навијачима", навео је Хванг по доласку у тим.

Фејнорд је првак Европе из 1970. и актуелни вицешампион Холандије и играће елитно европско такмичење. Противници у Лиги шампиона биће му Бајерн Минхен, Манчестер сити, Бајер Леверкузен, Бенфика, Салцбург, Лил, Спарта из Прага и Ђирона.

Хванг је фудбалску каријеру започео у Даежон ситизену у родној Јужној Кореји, за тај клуб је дебитовао 2015. као осамаестогодишњак, а два месеца касније постао је и најмлађи стрелац у историји. Потом је играо у Ванкувер вајткапсима и Рубину из Казања, а 2022. бранио је боје грчког великана Олимпијакоса, након чега је уследио долазак у Београд.

Хванг је у септембру 2023. из Пиреја стигао на "Маракану". За свега годину дана оставио је утисак великог професионалца и поузданог фудбалера, што су навијачи у Београду умели да цене и поздраве.

Као члан Звезде одиграо је 42 утакмице у свим такмичењима, постигао шест голова и поделио 12 асистенција. Минуле сезоне освојио је са црвено-белима дуплу круну - титулу првака државе и Куп Србије.

За репрезентацију Јужне Кореје Хванг је одиграо 60 утакмица и постигао шест голова.

Емотивни опроштај од Звезде

Хванг се опростио од Звезде емотивним писмом на Инстаграму, истакавши захвалност свима у клубу.

"Драге Делије и сви чланови Звездине породице, пре свега хвала много што сте потписали са мном уговор пре годину дана док сам имао проблема. Хвала вам много што сте ми пружили шансу да подигнем два трофеја на крају прошле сезоне, који су ми били први у каријери", навео је донедавни играч црвено-белих.

Фудбалер је рекао да му је велика част што је бранио боје Црвене звезде.

"Хвала вам много за 'играча сезоне', титулу коју сте ми дали прошле сезоне. И хвала вам што сте направили изузетну атмосферу на Маракани прошле среде, што је била моја последња утакмица у црвено-белом дресу. Прошло је само годину дана откако сам почео да правим успомене са свима вама, али осећао сам се као да сам код куће због љубави и безусловне подршке коју сте ми пружили. Заувек ћу бити захвалан на томе. Била ми је велика част што сам био део овог великог клуба", додао је Хванг у писму.

На крају, Јужнокорејски репрезентативац је пожелео срећу Звезди.

"Не могу да престанем да вам свима кажем хвала: управи, главном тренеру, помоћницима, свим играчима са којима сам делио свлачионицу и навијачима. Овај клуб ће увек остати у мом срцу. Желим вам сву срећу и молим вас добро пазите на мог корејског дечака Сеола. Хвала“, написао је Корејац на званичном Инстаграм налогу.

уторак, 03. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару