Читај ми!

Иванић донео бледој Звезди три бода против Радничког

Фудбалери Црвене звезде победили су Раднички 1923 резултатом 1:0 у мечу седмог кола Суперлиге Србије који је одигран у Горњем Милановцу.

Упркос нешто слабијем издању, "црвено-бели" су успели да забележе нова три бода против изузетно пожртвоване екипе Феђе Дудића која се одлично држала све до црвеног картона Матије Глушчевића који је уз погодак Мирка Иванића одлучио победника.

Звезда је након великог успеха и пласмана у Лигу шампиона заиграла у изузетно јаком саставу, који је ипак нешто спорије ушао у утакмицу.

Раднички је са друге стране почео агресивно и организовано, не дозволивши "црвено-белима" да се разиграју. Због тога се и читавих пола сата чекало на прву прилику, а у њој се нашао Сеол после доброг продора, али је његов ударац зауставио Лука Лијескић.

Успели су након тога изабраници Владана Милојевића да успоставе ритам и направе још две добре прилике, али је Лијескић одбранио ударце Вање Дркушића после корнера и Далсија из веома изгледне ситуације.

Домаћи су изгубили дах пред крај првог дела, али су успели да са позитивним резултатом оду на паузу. У првих 45 минута су припретили у неколико наврата, али су велике шансе изостале.

Слично је Раднички почео и у наставку, натерваши везни ред Звезде на велики број грешака, а Владана Милојевића на измене којима је желео да раздрма своју екипу. Међутим, упркос променама, Звезда се и даље мучила да дође до прилика којих је било изузетно мало.

Нису гости имали решење за одлично постављену одбрану Крагујевчана, која се од 78. минута нашла под још већим притиском. Разлог је био други жути, односно црвени картон који је због приговора добио Матија Глушчевић, а који је Раднички оставио са десет играча на терену.

Тај детаљ се испоставио као кључан, с обзиром на то да је Мирко Иванић у 85. минуту након продора са леве стране и изузетно прецизног ударца у ближи угао донео Звезди предност и искористио бројчану предност свог тима. Тада је дошло и до кулминације на трибини са Звездиним навијачима који су током читавог меча убацивали топовске ударе и бакље на терен, због чега је меч прекинут на неколико минута.

До краја Раднички није успео да дође до изједначења, те је Звезда забележила нови тријумф и остала на првом месту на табели.

У следећем колу Звезда ће дочекати Напредак, док ће Раднички гостовати код екипе Младости.

Суперлига Србије, седмо коло:

Петак:
ИМТ - Раднички Ниш 3:1
Чукарички - Текстилац 3:0

Субота:
Нови Пазар - Јединство 3:1
Напредак - ОФК Београд 1:3
Железничар - Спартак 2:0

Недеља:
ТСЦ - Младост 1:2
Раднички 1923 - Црвена звезда 0:1
Партизан - Војводина 0:0

недеља, 01. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару