Реми Партизана и Војводине - црно-бели месец дана не знају за победу

Фудбалери Партизана и Војводине одиграли су у Београду утакмицу без голова (0:0) у оквиру седмог кола Суперлиге Србије.

Реми Партизана и Војводине - црно-бели месец дана не знају за победу Реми Партизана и Војводине - црно-бели месец дана не знају за победу

После два слободна викенда, која нимало нису помогла да се избегне брука у европским квалификацијама и елиминација из сва три такмичења, Партизан се вратио обавезама на српским теренима и наставио да посрће.

Рачунајући сва такмичења, црно-бели су последњи тријумф забележили 4. августа, када су у Хумској савладали Железничар из Панчева.

Први пут без капитена Светозара Марковића, који се одласком у Викторију из Плзења поштедео муке, без Матеуса Салдање, чији је статус у клубу већ дуго једначина са више непознатих, и без суспендованог Александра Станојевића на клупи, црно-бели су одиграли катастрофално прво полувреме у којем су скупили више жутих картона него шутева на гол. Неповезано, тромо, малодушно без икакве идеје и креације вукли су се фудбалери Партизана по терену.

Након свега четири бода из првих пет утакмица у шампионату Србије, неуспеха против Ајакса и Марибора у европским квалификацијама и неизбежне смене тренера Божидара Бандовића, ни Новосађани нису били у стању да прикажу богзна какав фудбал, али су изгледали доста конкретније, организованије и одважније. Недостајала им је само мирнија завршница.

Већ у деветом минуту, као по навици, црно-беле је морао да спасава Александар Јовановић. Андрија Радуловић је добио одличан пас, који је избацио комплетну одбрану смушеног Партизана, изашао је један на један са голманом и покушао да га лобује, али је Јовановић одлично интервенисао.

Седам минута касније још бољу прилику су пропустили Новосађани. Вукан Савићевић је умакао збуњеном Аријаги и остао потпуно сам на другој стативи, али је лоше реаговао на центаршут са левог бока и лопту са пет метара лансирао високо преко пречке.

Нешто што је личило на добру акцију Партизана извели су у 20. минуту Гајас Захид и Ђорђе Јовановић, али из дуплог паса на малом простору на крају није произашао ни шут на гол, пошто је одбрана Војводине реаговао у последњи час.

Одважнија игра гостију могла је да се исплати и у самом финишу првог полувремена. Брзоноги Кејлеб Зади Сери, који је од почетка мучио дефанзивце Партизана, "продао" им је у 43. минуту прелеп лажњак и шутирао са ивице казненог простора, али је Јовановић још једном био спреман и хитар.

Подсетио је фудбалер из Обале Слоноваче малобројне навијаче Партизана у Хумској на нека лепша времена, када су црно-бели играли против Манчестер јунајтеда, а Сејдуба Сума готово на истом месту и на исти начин "заломио" Харија Мегвајера.

Већ на полувремену је Бранко Вукашиновић, Станојевићев помоћник, на терен послао Бибраса Натха, Ксандера Северину и Немању Трифуновића, тражећи бар мало креативности и продорности.

Добио је оно што је желео у 53. минуту, када је Израелац луцидно проиграо Северину и приуштио му много времена и простора да лепу акцију оконча поготком, али се све завршило траљавим ударцем и атрактивном одбраном голмана гостију Росића.

И Немања Николић је запретио у неколико наврата након што је заменио Јовановића, Северина је у 80. минуту одапео снажан шут из велике даљине, али тек на моменте је игра Партизана деловала брже и смисленије него током првих 45 минута, што није било довољно да се склони нула са семафора на празној јужној трибини стадиона у Хумској.

Да се Величковић у надокнади времена није уплашио одличног центаршута Бамиделеа и изненадне прилике, могла је Војводина, упркос слабијој игри у другом делу, до сва три бода, па би звиждуци (са правом) незадовољних навијача Партизана били још гласнији.

Суперлига Србије, седмо коло:

Петак:
ИМТ - Раднички Ниш 3:1
Чукарички - Текстилац 3:0

Субота:
Нови Пазар - Јединство 3:1
Напредак - ОФК Београд 1:3
Железничар - Спартак 2:0

Недеља:
ТСЦ - Младост 1:2
Раднички 1923 - Црвена звезда 0:1
Партизан - Војводина 0:0

понедељак, 02. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару