Жреб за Лигу конференције – ТСЦ против Гента и Лугана

У "Грималди форуму" у Монте Карлу одржан је жреб за Лигу конференције, која је, као и два квалитетнија европска такмичења, претрпела корените промене. Ривали ТСЦ-а, представника Србије, биће Лугано, Гент, Легија из Варшаве, Астана, Сент Гален и Ноа.

У првом жребу пред такмичење потпуно новог формата, са више учесника и већим бројем мечева куглице су извлачили некадашњи репрезентативац Француске Кристијан Карамбе и пољски фудбалер Михал Жевлаков.

Представник Србије ТСЦ играће против: Лугана, Гента, Легије из Варшаве, Астане, Сент Галена и јерменске Ное.

Тополчани ће три утакмице одиграти код куће и три у гостима. Гостоваће код Гента, Астане и Сент Галена, док ће у Бачку Тополу доћи Лугано, Легија и Ноа.

Ривали бањалучког Борца су: Викингур са Исланда, Панатинаикос, Шамрок, Омонија, ЛАСК и Апоел.

На Градски стадион у Бањалуци доћи ће Панатинаикос, ЛАСК и Омонија, док ће тим из Републике Српске гостовати код Шамрока, Викингура и Апоела.

Лигашка фаза са већим бројем учесника

Формат прве фазе Лиге конференције, као и два квалитетнија европска такмичења, претрпео је корените промене, али није идентичан Лиги шампиона и Лиги Европе.

Оно што јесте исто је повећан број учесника. Уместо досадашња 32, од предстојеће сезоне такмичиће се 36 клубова.

Тимови више неће бити подељени у осам група од по четири, већ ће се на основу броја сакупљених бодова рангирати на јединственој табели, као у националним шампионатима.

Формат надметања није класичан лигашки, што значи да се тимови неће по два пута састати са сваким од 35 противника, већ ће сваки учесник током прве фазе одиграти по шест утакмица са шест различитих противника - три код куће и три у гостима. То је и главна разлика у односу на два квалитетнија такмичења, где се лигашка фаза састоји од осам кола.

Пут до финала пресликан из два јача такмичења

Нокаут фаза Лиге конференције нимало се не разликује од Лиге шампиона и Лиге Европе. Након завршетка лигашке фазе осам првопласираних тимова на табели избориће директан пласман у осмину финала и биће касније носиоци пред жреб за ту рунду.

Екипе позициониране од деветог до 24. места мораће да одиграју додатну - плеј-оф рунду, а победници двомеча ће попунити преосталих осам места у осмини финала.

На жребу за плеј-оф рунду носиоци ће бити тимови који су лигашку фазу такмичења завршили између деветог и 16. места, па ће за противника добити једну од екипа које су заузеле позиције од 17. до 24.

Последњих 12, односно тимови који су лигашки део надметања завршили испод 24. места на табели, окончаће свој европски пут.

Сви дуели у нокаут фази такмичења, од плеј-офа до полуфинала, играју се у форми двомеча у којем не важи гол у гостима

Распоед мечева у лигашкој фази:
Прво коло: 3. октобар 2024.
Друго коло: 24. октобар 2024.
Треће коло: 7. новембар 2024.
Четврто коло: 28. новембар 2024.
Пето коло: 12. децембар 2024.
Шесто коло: 19. децембар 2024.

Нокаут фаза:
Плеј-оф: 13. и 20. фебруар 2025.
Осмина финала: 6. и 13. март 2025.
Четвртфинале: 10. и 17. април 2025.
Полуфинале: 1. и 8. мај 2025.
Финале: 28. мај 2025. у Вроцлаву

петак, 30. август 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару