Станојевић: Свестан сам свега, ту сам да мењам ствари

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић каже након пораза од Гента да му је тешко због елиминације из европских такмичења, али да црно-бели нису ни могли да прођу даље без постигнутог гола на две утакмице.

Фудбалери Партизана су новим поразом од Гента елиминисани из квалификација за Лигу конференције, а самим тим и свих европских такмичења.

Тренер црно-белих Александар Станојевић рекао је након утакмице у Белгији да су његови играчи имали изузетно добре шансе и да је невероватно да их нису искористили.

"То је наша реалност у овом тренутку. Идемо даље, правимо нову екипу, спремамо се и надамо се најбољем", рекао је кратко Станојевић на конференцији за медије.

Признао је да му је ово најтежи и најкомплекснији почетак сезоне због, како каже, хиљаду ствари.

"Свестан сам био на који начин долазим. Почели смо како смо почели са Динамом. Мислим да смо против Лугана и Гента били на добром нивоу. Не могу да будем незадовољан, с обзиром на то како смо почели, али нажалост знамо шта нам фали, знамо шта нам треба. Свестан сам свега и зато сам и ту, да мењам ствари", истакао је Станојевић.

"Морамо прво да направимо екипу, то је суштина"

На питање шта је недостајало Партизану за бољи резултат, Станојевић је поновио да су црно-бели имали изузетне шансе, али да их нису искористили.

"Урадили смо све, генерално смо били егал на њиховом терену. Морамо и то да кажемо. Играли смо са белгијским представником, са добрим клубом, где смо били егал у обе утакмице. Нисмо постизали голове, али смо имали шансе. Они су своје постигли", рекао је Станојевић.

Напомиње да резултат креира расположење и да нико не може да буде задовољан и расположен, али да треба бити реалан и рећи да је Партизан био егал у двомечу са Белгијанцима.

"Имали смо много више шанси него они. То што смо испали, то је друго. Тако је како јесте. Заслужено, чим нисмо постигли гол. Не можемо да очекујемо да ћемо тако проћи даље", нагласио је Станојевић.

О циљевима у наставку сезоне, тренер Партизана каже да прво треба направити екипу.

"То ми је први задатак, а после да јуримо бодове и трофеје. Морамо прво да направимо екипу, то је суштина. Радимо на томе. Амбиције су нам увек исте, али морамо да направимо тим који ће бити конкурентан, тим који ће играти Европу. Времена нема, радимо у ходу. Имамо одређене проблеме, решаваћемо их", закључио је Александар Станојевић.

среда, 28. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару