Читај ми!

Станојевић: Играчи знају колико је Европа важна за Партизан

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је уочи првог меча плеј-офа Лиге конференција против Гента да екипа зна шта Европа значи за клуб и истакао да се у реванш утакмици против Лугана видео напредак у игри тима.

Утакмица између Партизана и Гента биће одиграна у четвртак од 20.15 часова на стадиону црно-белих без присуства навијача. Фудбалери Партизана су у другом колу квалификација за Лигу шампиона елиминисани од кијевског Динама, а потом је Лугано био бољи од црно-белих у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

"Чека нас нова европска утакмица, на жалост без навијача. Што се нас тиче сви смо спремни и здрави, нема кадровских проблема, играћемо у најјачем могућем саставу", рекао је Станојевић на конференцији за медије.

"Нисмо још на нивоу на ком желимо да будемо, у Европи смо почели лоше, али смо у реваншу против Лугана показали да можемо боље, на крају крајева и победили смо у регуларном току. Недостаје нам време, морамо да будемо стрпљиви и да радом направимо искорак", додао је Станојевић.

Тренер Партизана је истакао да је свестан да је пласман у групну фазу ЛК од огромног значаја за клуб због финансијске ситуације.

"И пре мечева против Лугана причао сам са играчима, знају шта Европа значи за Партизан. Показали су реакцију у другом мечу против Лугана, верујем да ћемо бити на нивоу", навео је Станојевић.

Он је рекао да одлично познаје екипу Гента.

"Пре три године смо играли против Гента, знамо против каквог ривала играмо, то је веома квалитетна екипа. У односу на те мечеве Гент је значајно променио тим, има и новог тренера, али су на старту сезоне показали да имају озбиљну и квалитетну екипу", истакао је Станојевић.

Тренер Партизана је додао и да Алдо Калулу није у конкуренцији за састав, јер се недолично понашао у мечу против Лугана.

"Сутра неће играти, а да ли ће бити у конкуренцији за наредне мечеве, то ћемо видети", подвукао је Станојевић.

У конкуренцији за тим биће и најбољи стрелац екипе Матеуш Салдања, док је неизвесно да ли ће Стефан Ковач бити стартер.

"Салдања жели да иде, клуб жели да га прода, специфична је ситуација. Бразилац је јуче сам дошао на Телеоптик и одрадио индивидуални тренинг, нема сумње да жели да помогне екипи у овом двомечу. Што се тиче Ковача, он је тек стигао, пробали смо на тренингу, али видећемо да ли ћемо почети са њим или са повученијим Гајасом Захидом", закључио је Станојевић.

Реванш дуел биће одигран 28. августа у Генту.

среда, 21. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару