Звезда 27. и 28. јуна организује акцију добровољног давања крви - "Црвено-бела крв"

У наредна два дана биће одржана јубиларна 30. акција “Црвено-бела крв“ у организацији Спортског друштва Црвена звезда, која ће бити организована на стадиону "Рајко Митић" у Београду, али и широм Србије и Републике Српске.

"Сви Звездаши који желе да покажу хуманост на делу, то ће моћи да учине у четвртак и петак од 10 до 18 часова. Велики одзив звездаша одушевио је целу јавност, а очекује се да ће у овом најтежем, летњем периоду број давалаца бити још већи", саопштено је из Црвене звезде.

"Драго ми је што ову сезону почињемо са оваквом једном утакмицом, са утакмицом живота. Фудбалски клуб је више од самог спорта, ми смо посвећени као највећи бренд Србије, вредностима, доброчинством, те верујем да ће ова сезона која је јубиларна где Звезда слаби 80. рођендан, почети на најбољи могући начин са једном оваквом хуманитарном акцијом", рекао је на конференцији за медије оперативни директор ФК Црвена звезда Марко Петровић, преноси званични сајт фудбалског клуба.

"Оно што бих хтео да нагласим је да сматрамо да овим шаљемо једну јаку поруку јавности и целој нашој звездашкој заједници, а то је да је Звезда наша породица. Једна јака сложна породица која је посвећена једним ширеним друштвеним вредностима, од самог спорта који нас је окупио", додао је Петровић.

Он је позвао навијаче Црвене звезде и целокупну јавност да подрже ову акцију, пошто је крв неопходна, посебно у овом периоду сезоне.

"Поносан сам што ФК Црвена звезда на овај начин утиче, што као једна институција и највећи српски бренд можемо на овај начин да подстакнемо велики број звездаша, да допринесемо и помогнемо у овом хуминатрном делу. Волео бих да се овај број људи повећа, некад се људи јаве из неке потребе, ми морамо да будемо свесни да ћемо пре или касније бити у позицији да нам је потребна крв. Морамо да будемо самосвесни тога и да ми дамо данас, да би сутра неко за нас исто тако поступио", рекао је Петровић.

Присутнима се обратио и министар здравља Златибор Лончар.

"Желим неизмерно да се захвалим целој породици Црвене звезде и свим 'делијама' и свима онима који подржавају Звезду, који су учествовали у овој акцији. Не постоји ништа хуманије да се уради, да се да крв и помогне некоме, тј. да некоме спасите животе.“

“Хвала вам на томе што сте дошли, такође што толико дуго спроводите ову акцију. Одазвало се 12.648 звездаша, од тог броја 11.493 је дало крв. Један део није могао да да из медицинских разлога, али ми те људе који су се пријавили, рачунамо као да су дали јер су они дошли са том намером", рекао је Лончар.

"Просек по акцији је био 396 давалаца. Изузетно битно чињеница је да скоро 26 одсто давалаца по први пут приступају оваквој акцији. С обзиром да једна јединица крви може да спаси три живота, звездаши су својом акцијом спасили више од 30 хиљада живота у Србији.“

“Још једном, неизмерно хвала, све друге речи сем ових података који стоје нису довољне. Битно је да ви организујете акције обично када пада број давалаца крви, у летњем периоду, односно периодима празника", додао је Лончар.

Генерални секретар СД Црвена звезда Зоран Аврамовић је захвалио свим представницима клубова црвено-белих.

"Част и привилегија и заиста јако велико задовољство је да данашњи дан учинимо лепим и значајним датумом. Сутра и прекосутра ће звездаши и делије и сви они који нађу времена и препознају поруку коју смо послали на овој конференцији, доћи и дати крв.“

“Учинити добро дело без икаквог очекивања и награде је универзални језик доброте. У Црвеној звезди се већ годинама трудимо да направимо један велики искорак у томе шта значи бити спортска институција", навео је Аврамовић.

"Хвала свим представницима клубова који су данас дошли, одвојили време и свима који су препознали нашу акцију и дошли на један једини позив без питања. Као што кажу да у животу не постоје само победе и порази, да вас подсетим да је Црвена звезда ове године имала седам 'дуплих круна', три 'трипле круне'.“

“Сви су подржавали резултате, које смо освајали, међутим ово сутра и прекосутра је управо нешто што постоји и зашто је спорт велики. У спорту су важни и гледање, причање, љубав, реч, али и постоји обичан живот који зависи од нас. Емотиван, срећан и испуњен сам да је Црвена звезда показала колико је велика и колико је једна дивна и лепа стварност Србије", закључио је Аврамовић.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару