Читај ми!

Вазура: Било је истовремено и много тешко и много лако вратити Станојевића

Генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура рекао да је истовремено било и много тешко и много лако вратити Александра Станојевића на место тренера и истакао да ће се много више о трансферима у прелазном року знати у наредних 15 дана.

Вазура је у обраћању медијима у Спортском центру Телеоптик, где су данас почеле припреме екипе за нову сезону, осврнуо на претходну сезону.

"Пре свега, захваљујем се Игору Дуљају и Алберту Нађу. Имали смо две тешке године иза себе. Нажалост, прошле сезоне смо од ситуације да се боримо за титулу, дошли до потпуно других околности изгубивши много бодова. То не сме да се дешава Партизану, зато смо довели тренера који је за мене најбољи у Србији и уговором на три године обезбедили стабилност. Станојевић је највеће појачање из моје перспективе, али ћемо доводити и играче", рекао је Вазура.

Објаснио је зашто је било истовремено и много тешко и много лако довести Станојевића.

"Велики је партизановац и са те стране је било лако, али је ситуација око клуба компликована. Ипак, пресудило је што је велики навијач Партизана", подвукао је Вазура.

Генерални директор Партизана је затим говорио о прелазном року. 

"Кад су играчи у питању, прошле сезоне смо ангажовали 15, 16 фудбалера и окосница ће бити задржана, међутим сигурно ће доћи још четири или пет фудбалера. Ђорђе Јовановић је већ ту, а очекујемо бар још четири играча. Тренер жели да има формиран тим што пре, али клубови у овом периоду године одуговлаче и траже више новца. Имамо играче са којима преговарамо већ дуже време и очекујем да неки трансфери буду реализовани већ у наредним данима", додао је Вазура.

Не крије Вазура да ће бити и одлазака.

"Прелазни рок је жива ствар. Разговарали смо са Матеушом Салдањом и договорили да буде фокусиран на тим до краја европских квалификација. Имамо интересовање за њега, али и за друге играче. Ипак, прелазни рок није практично ни почео и има времена. Очекујем да ће се око одлазака и долазака знати више за око 15 дана", додао је Вазура.

На питање новинара колико ће Партизан зарадити од продаја играча, Вазура је рекао да "није видовит као његов колега из Црвене звезде који најављује колико ће профитирати".

"Кад продамо играча обелоданићемо. Свакако, биће продаја и то боље него што смо планирали", рекао је Вазура и додао да ће током следеће недеље доћи до одређених кадровских промена у руководству.

На крају се челник Партизана осврнуо и на протесте навијача. Више од пет хиљада навијача се у недељу окупило у центру Београда и захтевало смену управе.

"Не желим да коментаришем протесте, али када се већ то од мене тражи, жао ми је што се то дешава. Надам се да ће се став у неком тренутку променити. Навијачи који протестују имају своје методе, међутим органи клуба су изабрани легално. Постоји Скупштина клуба", закључио је Вазура.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару