Читај ми!

Преминуо Матија Шаркић, голман репрезентације Црне Горе

Голман црногорске репрезентације Матија Шаркић преминуо је јутрос у Будви у 27. години, јавља Радио-телевизија Црне Горе.

Матија Шаркић је преминуо након што му је рано јутрос позлило у стану у Будви. Његови пријатељи су одмах позвали хитну помоћ, али није било помоћи, пише портал РТЦГ.

Полиција је на лицу места, испитују се све околности, али је највероватније у питању природна смрт.

Шаркић је пре само десет дана бранио гол црногорске репрезентације на пријатељској утакмици против Белгије у Бриселу.

Матија Шаркић је рођен 1997. у енглеском граду Гримсбију. Син је црногорског дипломате, а мајка му је Енглескиња. Његов брат близанац Оливер такође је фудбалер и члан Дечића, новог шампиона Црне Горе.

Фудбалску каријеру почео је у млађим категоријама Андерлехта, али је брзо прешао у омладинце Астон виле. Бранио је боје славног клуба из Бирмингема и Вулверхемптона, али је често ишао на позајмице у екипе из нижег ранга енглеског фудбала. Ове сезоне је постао први голман Милвола.

Након што је играо за млађе категорије националног тима Црне Горе, дебитовао је за сениорски тим 19. новембра 2019, када је на позив тадашњег селектора Фарука Хаџибегића стао међу стативе у дуелу са Белорусијом (2:0). Имао је укупно девет наступа за репрезентацију.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије