Звездан Терзић за РТС: Не прија нам оваква доминација

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић каже за РТС да је осам шампионских титула у десет година успех вредан поштовања, али да би за црвено-беле било добро да је српска лига јача и квалитетнија јер им не прија оваква доминација када се сударе са екипама из Лиге шампиона.

Након још једне успешне сезоне у којој је Црвена звезда освојила дуплу круну (Суперлигу и Куп Србије), генерални директор београдског клуба Звездан Терзић каже за РТС да су црвено-бели много одмакла својим конкурентима, пре свега Партизану, у сваком смислу – организационо, финансијски и спортски.

"Јесмо мало кашљуцали протекле јесени, али у ходу смо исправљали грешке и доминантно освојили шампионску титулу и дуплу круну. Не треба заборавити Куп", истиче Терзић.

Најављује да ће Црвена звезда наредне сезоне бити још моћнија и наглашава да је циљ да црвено-бели из године у годину буду све бољи.

"То је наша обавеза. Види се и голим оком да Црвена звезда из сезоне у сезону расте у сваком погледу", каже Терзић.

"Доласци и одласци играча су саставни део посла"

Терзић напомиње да ће 19. јуна обележити десет година откако је дошао на чело Црвене звезде и истиче да су превазиђени сви планови и циљеви који су тада постављени.

"Нико тада није веровао да можемо да направимо овакве резултате. Црвена звезда је била у великим проблемима. За десет година освојити осам шампионских титула, то је успех вредан поштовања", наглашава Терзић.

Што се тиче прелазног рока, Терзић каже да су доласци и одласци играча саставни део посла и да ће их бити, али да је пракса у Црвеној звезди да се не откривају конкретна имена фудбалера које планирају да доведу.

"Долазимо у Европу из спороходног система и са лоших терена"

Звездан Терзић каже да доминација црвено-белих у српском фудбалу има и лоших страна и да би сигурно било боље да је домаћа лига јача.

"Тако би Црвена звезда у Европу долазила из јачег такмичења. Сигурно да нам не прија оваква доминација, пре свега када се сударимо са екипама из Лиге шампиона, које долазе из веома јаких лига. Ми долазимо из неког спороходног система, са лоших терена, из утакмица које су ниског интезитета. Сигурно да су у великој предности сви клубовима са којима се сусрећемо", објашњава Терзић.

Истиче да би искрено волео да и Партизан и остали клубови у Србији буду бољи и квалитетнији, како би Црвена звезда играла квалитетније и јаче такмичење.

Цело гостовање Звездана Терзића у емисији "Један добар дан" погледајте у видео-снимку на почетку текста.

среда, 19. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије