Фудбалски клубови Црвена звезда и Славија потписали споразум о сарадњи

Фудбалски клубови Црвена звезда и Славија из Источног Сарајева потписали су споразум о пословно-техничкој сарадњи.

Споразум је део данашњег Свесрпског сабора Србије и Републике Српске, а потписали су га генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

"Звезда је поносна што учествује у Свесрпском сабору. Звезда је симбол српства, увек била и биће. Данас ћемо потписати споразум са нашим пријатељима из фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева. Имали смо увек лепу сарадњу. Одиграли смо утакмицу поводом 100 година постојања клуба из Сарајева", рекао је Терзић на свечаности на стадиону Рајко Митић.

Мало је познато да је породица Карађорђевић основала клуб, подсетио је Терзић.

"Заједно са народом у Републици Српској славимо дуплу круну, наш караван редовно посети све градове. Поносни смо на успехе на спортском терену, али и због тога што огромна већина грађана Републике Српске навија за Звезду и пружа нам подршку. Зато имамо додатну обавезу јер знамо колико радости нашој браћи преко Дрине причињавају. Волео би да се сарадња огледа у погледу омладинске школе и усавршавања тренера. Звезда је клуб за који навија преко пет милиона људи, они су се везали и идентификовали са победником. Као највећи клуб на овим просторима обавеза нам је да помогнемо где можемо", поручио је Терзић.

Градоначелник Ћосић рекао је да у име делегације Славије има задовољство да каже да је у 116 година дугој историји ово највећи успех за нас - прилика да остваримо сарадњу са највећим клубом на овим просторима.

"То је значајно за све наше грађане и становнике Републике Српске. Клуб је основала породица Карађорђевић, били смо стационирани у центру Сарајева, код некадашње касарне Маршал Тито, клуб чији је систем био оспорен, касније смо се вратили, 2008. смо освојили Куп Босне и Херцеговине" истакао је Ћосић.

Имамо европску прошлост и будућност клуба, много грађана подржава Звезду и биће подршка свему што радите, додао је он.

"Сигуран сам и убеђен да ћемо уз подршку људи из управе доћи до тога да се још много деце прикључи Славији и појача тим који ће се вратити на победничке стазе. Околности су нас довеле до тога да играмо Прву лигу Републике Српске, солидно смо позиционирани, али верујем да ћемо се брзо вратити у Премијер лигу БиХ уз помоћ Звезде бити прави репрезент фудбала, као што је Звезда у Србији. Свесрпски сабор је прилика да покажемо да смо јединствени у свему. Где ће боље него када то раде Звезда и Славија", поручио је Ћосић.

Представници клубова разменили су пригодне поклоне, а Терзић је на поклон добио дрес Славије. На свечаности су присуствовали и председник Звезде Светозар Мијаиловић, као и легенде клуба Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Јован Аћимовић и Бошко Ђуровски.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару