Читај ми!

Где је Златан, ту је забава - од "Жога бонито" до "Јутро је"

Једна од најупечатљивијих персона у модерној историји фудбала Златан Ибрахимовић ће се званично опростити од играчке каријере на пријатељском мечу са Србијом у Стокхолму. Швеђанин пореклом са ових простора је пленио на терену и ван њега кроз свој алтер-его арогантне суперзвезде. Снимао је скечеве, рекламе, а учешће на фестивалу "Сан Рему" постало је култно.

Где је Златан, ту је забава - од "Жога бонито" до "Јутро је" Где је Златан, ту је забава - од "Жога бонито" до "Јутро је"

Ван невероватног споја снаге, брзине, висине и технике, Златан Ибрахимовић је фудбалском, а и спортском свету подарио уникатну, филмску личност особене ароганције настале кроз самосвест о својим квалитетима.

Фудбалски антихерој ком се или дивиш или волиш да га мрзиш. Иритира те, али мораш да му аплаудираш. Ретка зверка у фудбалској индустрији крцатој налицканим лепотанима, звездама друштвених мрежа и политички коректним позерима.

Временом је и Златан ушао у лик који је сам искреирао, идеалан за разне скечеве. Многи моменти су остали вирални на друштвеним мрежама, па им се људи стално враћају уз неизбежне коментаре са титулама господина, краља, цара, Бога,...

"Жога бонито" са жваком и Роналдом

 Пре "ајфон", постојала је она "блутут-инфраред" генерација. Преко тих средстава за пренос садржаја из једног мобилног уређаја у други, од руке до руке, ишле су чувене рекламе "Жога бонито", односно "Прелепа игра" на португалском. Међу фудбалским мађионичарима тог доба, нашло се место и за Златана. И то чак двапут.

Можда је Милош Биковић у улози Александра Тирнанића снимио сцену пимповања живог јајета, али Ибрахимовић је начинио једнако захтеван подвиг са жваком.

 У другом издању је стао раме уз раме са легендом у настајању - Кристијаном Роналдом. Изводили су трикове пред Ериком Кантоном, изазивајући један другог.

  Форма за пример млађима

Иако је терен заменио канцеларијом у фудбалском клубу Милан, Златан је још увек у одличној форми. У завршној фази своје каријере, боривши се са "ајфон" генерацијом, показао је да уме да се снађе на њиховом пољу и изазове пажњу на друштвеним мрежама. Његов видео са тренинга приликом ког ради трбушњаке, обавивши ноге око џака за ударање, био је прави хит по порталима. 

 Шта све може Златан?

Долазак у Лос Анђелес отворио је Швеђанину врата Холивуда. Док је вечерњи шоу комичара Џејмса Кордена био актуелан, пре стрмоглавог пада каријере Британца након арогантних и бахатих испада, Ибрахимовић је био један од гостију.

Улазак у алтер-его арогантног Златана приказао је у скечу у ком је видовњак, који суштински говори само о себи, а спонтаност се видела у задацима задатим од стране водитеља.

 Скривена камера у улози послодавца

Још једном је Ибра показао аматерске глумачке способности учествовањем у скривеној камери. Био је у улози надређеног који интервјуише кандидате за посао. Потенцијални радници су долазили на разговор за посао везан за његов бренд воде. Многи од њих су нису знали с ким разговарају, па су му у очи говорили шта мисле о Златану Ибрахимовићу, док се он суздржавао од реакције.

 Балкански мелос преотео "Сан Ремо"

Врхунац "златанизма". Човек који је увео новокомпоновани фолк на најпознатнији фестивал поп-музике у Европи. Без трунке премишљања и дискусије. Златану се испуњава све, а он је гарант спектакла.

Повратак у Европу после холивудске епизоде у Лос Анђелес галаксију дочекан је широких руку. Мајстори шоу програма Италијани су знали да то искористе и обогате догађај на који су поносни - Сан Ремо. Смели Ибра је 2021. допринео у свом стилу, ушавши уз мелодије највећег хита Наде Топчагић "Јутро је". Ко зна колико се оркестар намучио да савлада "ћириличне" звуке?

Незаобилазни "евергрин" на весељима добио је нови живот. 

Такође, појавио се на сцени са Синишом Михајловићем, који је у том тренутку успео да бар привремено добије битну са леукемијом. Са ове дистанце, врло емотивна слика.

Тај моменат је постао толико упечатљив да су га и три године касније поновили. Само са другом песмом у позадини. Бугарска "Луда по тебе", "Луда за тобом" од Лепе Брене, грчка "Астатос", како год, ради се о песми препознатљивој од првог такта свима од Љубљане преко Несебара до Тасоса. Право из публике на сцену, испраћен овацијама. Природно и лежерно..

 По одласку са терена се фокусирао на посао, па га не виђамо у забављачкој роли. Несумњиво се очекује спектакл против Србије, јер Златан заслужује најбоље.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару