Читај ми!

Никола Дринчић нови тренер фудбалера Радничког из Ниша

Фудбалски стручњак Никола Дринчић нови је тренер фудбалера Радничког из Ниша, саопштио је клуб са Чаира.

Дринчић и Раднички озваничили су сарадњу на две године.

"Добио сам огромну шансу да будем тренер у Суперлиги у једном великом клубу какав је Раднички, са богатом историјом и традицијом. Верујем у себе, зато сам прихватио овај изазов, наравно и одговорност, све што иде уз то, и нећу тражити алиби. Знам зашто сам дошао и верујем да сви заједно можемо да направимо један помак. Желео бих да истакнем да сигурно моја амбиција није да будем десети на табели, свакако да је мој циљ да пробамо да изађемо у Европу. Да први део покушамо да искористимо најбоље могуће, будемо у горњем, плеј-оф, делу и да нападнемо Европу. Могу да кажем да ћу дати све од себе како би клуб остварио добре резултате", изјавио је Дринчић.

Фудбалски тренер је у играчкој каријери наступао за Раднички у сезони када је клуб из Ниша постигао највећи клупски успех и био вицешампион државе.

"Ово је сада једна сасвим нова улога, где ја нећу зависти само од себе. Прелепа су то сећања, исти је и осећај када вам навијачи скандирају, поготово што то пуно играча са стране није доживело. Провео сам прелепих годину дана на Чаиру, били смо вицешампиони, заиста ме лепе успомене вежу за Ниш. И резултатски је била боља ситуација, сада је другачија, али ја ћу се потрудити да то променимо", рекао је Дринчић.

Новом тренеру Нишлија наредна сезона биће дебитантска на суперлигашкој сцени.

"Пратио сам Раднички све време и оно што са видео је да нема много публике, мада је тако генерално свуда у Србији, у моје време је било другачије. Стадион је акустичан и када дође на пример пет или седам хиљада људи амбијент је сјајан. Треба добрим играма повратити ту веру код публике и да сви заједно направимо нешто добро за клуб и град Ниш. Људи овде воле фудбал и треба да навијају за свој клуб", истакао је Дринчић.

Дринчић је истакао након потписивања уговора да су циљеви Радничког одувек били и остали највиши.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије