Ратков: Атмосфера на врхунском нивоу; Стојић: Једва чекамо да почну утакмице

Атмосфера је на врхунском нивоу, радимо, припремамо се, пре свега за ове припремне мечеве, изјавио је фудбалски репрезентативац Србије Петар Ратков конференцији за медије у Старој Пазови.

Фудбалери Србије се у Спортском центру ФСС у Старој Пазови припремају за предстојеће ЕП.

"Орлови" ће у уторак од 20.45 часова у Бечу одиграти пријатељски меч са Аустријом. Србија ће потом осмог јуна играти пријатељски дуел са Шведском у Стокхолму. Ратков је истакао да очекује захтеван меч против Аустрије.

"Очекује нас једна тврда утакмица, веома захтевна, јер Аустрија добра репрезентација која се много троши, али ми треба да гледамо себе. На тренинзима радимо и на физичкој спреми, верујем да ћемо се добро припремити и већ у припремним мечевима показати добро лице. Очекује нас добра атмосфера у Бечу, биће много наших навијача, лично имао сам много захтева за улазницама. Заиста је велико интересовање за утакмицу", рекао је Ратков.

Србија ће на ЕП играти у групи Ц са Енглеском, Словенијом и Данском.

"Енглеска је један од фаворита за освајање шампионата, Данска такође има веома добру селекцију, добре појединце, поштовање и за Словенију, имају и они своју рачуницу. Најважније је да се ми добро спремимо. Да се кроз пријатељске утакмице припремимо за оно што нас очекује у Немачкој. Циљ је наравно да прођемо групу", додао је Ратков.

Он је истакао да је привилегија да игра поред нападача као што су Александар Митровић, Душан Влаховић и Лука Јовић.

"Није тешко бити поред њих, то је привилегија! Гледам, упијам, кад имаш такве играче испред себе, можеш само бити бољи. Част ми је заиста. Да ли упијам нешто од најбољег стрелца у историји државног тима? Наравно. Гледам како решава неке детаље на тренингу, све то мени олакшава да сутра будем бољи, кроз каријеру лакше да решавам неке ситуације. Уз њега сваки нападач може само да напредује", истакао је Ратков.

Репрезентативац Србије Немања Стојић изјавио је да су први утисци феноменални. "Атмосфера је одлична и сви једва чекамо да почну утакмице. Сви смо свесни шта се налази пред нама, сви желимо да постигнемо добар резултат на ЕП и због тога смо уосталом и мало раније почели са радом. Желимо Србију да представимо у што бољем светлу", рекао је Стојић.

Стојић је члан ТСЦ-а из Бачке Тополе.

"Нисам знао за податак да је мали број играча који су играли нашу лигу, а нису били чланови Црвене звезде и Партизана, имао статус репрезентативаца на највећим такмичењима. То је свакако велики успех за мене, наравно и за мој клуб. Веома сам почаствован. Имао сам иза себе две добре сезоне у клубу, верујем да поседујем квалитет да будем овде. Негде сам се потајно и надао позиву, а да ли сам баш био сигуран, не могу да кажем да јесам. Много ми је драго да сам део ове репрезентације", истакао је Стојић.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару