Читај ми!

Председник Реала Флорентино Перес: Већ размишљам о наредној титули у Лиги шампиона

Председник фудбалског клуба Реал Флорентино Перес изразио је велико задовољство што је његов тим освојио нови трофеј Лиге шампиона, присетио се богате историје клуба, захвалио навијачима на изванредној подршци и истакао да већ размишља о освајању наредног трофеја.

Флорентино Перес се после освајања титуле прво захвалио навијачима и истакао да очекује наставак победничке серије у најелитнијем надметању.

”Пуно ми је срце кад видим наше навијаче веселе, насмејане, задовољне. Они и носе наше фудбалере до победе. Ја им поручујем да не размишљам више о петнаестој титули Реала, сад само размишљам о шеснаестој титули“, изјавио је Перес преносе шпански медији.

Фудбалери Реала освојили су синоћ титулу у Лиги шампиона, пошто су у финалу на лондонском Вемблију победили Борусију из Дортмунда резултатом 2:0. Мадридски клуб је освојио рекордну 15. титулу европског шампиона.

Перес је председник Реала од 2009. године, а претходно је био на челу мадридског клуба од 2000. до 2006. Реал је за време мандата Переса на месту председника клуба укупно освојио седам европских титула.

Перес је престигао легендардног председника Реала Сантјага Бернабеуа, који је био на челу мадридског клуба од 1943. до 1978. године. "Краљевски" клуб је у то време шест пута био шампион Европе.

"Бернабеу је креатор овог такмичења. Од када је заједно са француским 'Л'Екипом' основао такмичење, оно је део историје клуба", рекао је председник Реала.

Перес је на крају похвалио немачког фудбалера Тонија Кроса, који је најавио крај играчке каријере по завршетку предстојећег Европског првенства.

"То је била његова жеља, да оде када је на врхунцу. Он је играч који је без премца једна од највећих легенди Реала свих времена", истакао је Перес.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије