Читај ми!

Спајић: Поносан сам што сам се вратио у репрезентацију

Фудбалер Црвене звезде Урош Спајић рекао је да је срећан и поносан због повратка у репрезентацију, нарочито због проблема са повредама које је имао у претходном периоду.

Спајић се нашао на списку од 26 фудбалера који ће представљати Србију на Евру у Немачкој.

"Осећај је фантастичан, презадовољан сам, препоносан, срећан што сам овде. Циљ ми је био да покушам се вратим у репрезентацију, после свега што је било, мислим на повреду  и пехове које сам имао, рекао је Спајић.

Додао је и да мора да пружи максимум након добијеног позива.

"Драго ми је да је све испало добро, прошао сам тежак период, успео да се вратим у форму и репрезентацију. Увек сам се водио тиме да би нешто постигао, мораш да даш целог себе, сви имају успоне и падове, имао сам и ја тешку повреду, али сам из ње изашао још јачи. Драго ми је да нисам одустајао, да сам дао целог себе, драго ми је да људи то препознају и због тога хвала на лепим речима селектору. Моје је да наставим тим путем, дајем максимум и тако допринесем резултатима тима", истакао је Спајић.

Нови капитен Црвене звезде је на питање да ли види себе као стартера, рекао да је то на селектору, али да верује да сваки играч који је на списку за Евро очекује да игра. 

"Сви имају жељу да допринесу, да играју, да буду део тима. Конкуренција је добра, хвала Богу сви смо здрави, није ситуација као пред Катар. Група у Немачкој је јако тешка, знамо да су Енглези једни од фаворита, реално борићемо се за пласман у наредну фазу, друго место је нека реалност, имамо опцију и за треће, много разлога за оптимизам", додао је Спајић.

Припремне утакмице против Асутрије и Шведске сматра веома важним.

"Да одемо у Немачку са самопоуздањем које смо имали у квалификацијама за Катар и да будемо екипа, тим. Мислим да онда имамо шансе. Важни су нам и мечеви против Аустрије и Шведске, пре свега на психолошком плану. Убеђен сам да ћемо бити и спремни и мотивисани. Нема калкулација, без обзира што ти мечеви неће бити показатељи нашег издања на Европском првенству“, поручио је Спајић.

Вељко Бирманчевић, који је позив за Евро заслужио након фантастичне сезоне у Спарти из Парага, истакао је да пррезадовољан што је поново у екипи и да ће дати све од себе.

"Дошао сам из одличне сезоне, постигао доста голова и освојио лигу и куп. Дошао сам овде да се борим, колико год да добијем шансу, пет минута, десет... Дошао сам да играм као у клубу. Да дам све од себе на терену. Колико год буде шансе, ја сам ту да покажем своје"  рекао је Бирманчевић.

Европско првенство игра се од 14. јуна до 14. јула.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије