Читај ми!

Анчелоти: Фокусирани смо, ово је најважнија утакмица сезоне за нас

Тренер фудбалера Реал Мадрида Карло Анчелоти изјавио је пред финале Лиге шампиона у којем ће његова екипа играти против Борусије Дормунд да су фокусирани и да је ово најважнија утакмица сезоне за његов тим. Реал вечерас против Борусије игра финале Лиге шампиона од 21.00 у Лондону на Вемблију.

Клуб из Мадрида у свом 18. финалу бориће се за 15. титулу првака Европе.

"Имали смо довољно времена да се спремимо како треба, екипа је заиста фокусирана, концентрисана. Ово је најважнија утакмица сезоне за нас против ривала којег изузетно поштујемо. Рекли смо већ да Борусија заслужује да буде овде и верујем да ће све проћи онако како смо планирали", изјавио је Анчелоти на конференцији за медије.

"Најважнија ствар за мене је да играчима усадим у главу шта треба да раде на терену. Много сам мање нервозан од мог тима. Фокусиран сам на меч. Емоције су ту, а свако у зависности од карактера мора да управља њима. Управљање емоцијама ће бити веома важно", рекао је Анчелоти.

Реал ове сезоне нема пораз у Лиги шампиона, а успевао је да направи преокрете у утакмицама које је губио.

"Имамо самопоуздање јер смо током сезоне доказали две важне ствари - имамо квалитет и жртвујемо се за тим. Колектив смо. Жртвовање и квалитет биће кључни за утакмицу", рекао је италијански тренер.

Анчелоти је у прилици да освоји пету титулу првака Европе као тренер и седму уопште, а као тренер Реала има две титуле.

"Наша опсесија је да дамо свој максимум, као што смо радили целе сезоне. Понекад се ствари не дешавају како бисте желели. Освајање Лиге шампиона је веома важно и мислим да већ сад можемо да кажемо да је ова сезона била успешна, шта год да се деси на утакмици", нагласио је Анчелоти.

Он је потврдио да ће на голу бити Белгијанац Тибо Куртоа који је већи део сезоне провео ван екипе због опоравка од теже повреде, али је од почетка маја поново у конкуренцији за првих 11.

Међу стативама је требало да се нађе Украјинац Андриј Лунин, међутим он је три дана заредом под темепратуром па неће моћи да помогне екипи у финалу.

"Лунин је доптуовао са нама, ту је, и биће на клупи јер је имао темепратуру последњих дана. Куртоа ће бити на голу у финалу", навео је Анчелоти.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије