Един Терзић: У финалу је све могуће

Тренер фудбалера Борусије Дортмунд Един Терзић изјавио је пред финале Лиге шампиона у којем ће његова екипа играти против Реал Мадрида да је све могуће и да се његов тим добро припремио.

Борусија вечерас против Реал Мадрида игра финале Лиге шампиона од 21.00 у Лондону на Вемблију. Клуб из Дормунда игра за другу титулу првака Европе у свом трећем финалу.

"Улазимо у утакмицу са великим ишчекивањем и ентузијазмом. Наравно, не знам шта се дешава у главама играча, али мени ови момци уливају огромно самопоуздање. Добро смо се припремили и једва чекамо да утакмица почне", рекао је Терзић на конференцији за медије.

Реал има рекордних 14 титула првака Европе, а ове сезоне нема пораз у најквалитетнијем европском такмичењу. "Јасно је да важе за фаворита, али није ме брига. Ако играте са Реалом десет пута биће тешко, 34 пута немогуће, али ако играте један меч све је могуће. Ова сезона је вероватно најважније поглавље мог живота. Показало се да увек мораш да устанеш и покушаш изнова. После свега што је било, ево нас у финалу Лиге шампиона и играћемо против Реал Мадрида на Вемблију. Пресрећни смо због тога", рекао је Терзић.

Борусија је ове сезоне већ избацила неке од фаворита за трофеј, тако да њен тренер има разлога за оптимизам.

"Нисмо били фаворити ни против Атлетико Мадрида, нити против Пари Сен Жермена. Било би смело да говорим о слабостима Реала као тренер Борусије. Има ствари у њиховој игри које мање воле, и у офанзиви и у дефанзиви. Финала се не играју, финала се - побеђују. И то је наш циљ од ове утакмице. Срећни смо што смо у финалу, али да бисмо држали пехар у нашим рукама мораћемо да победимо Реал Мадрид", закључио је Терзић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије