Читај ми!

Краљевски поход на "жути зид" - Реал за историју, Дортмунд за бајковит крај сезоне

Фудбалери Реал Мадрида и Борусије из Дортмунда састају се у финалу Лиге шампиона. Меч почиње у 21.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Краљевски поход на "жути зид" - Реал за историју, Дортмунд за бајковит крај сезоне Краљевски поход на "жути зид" - Реал за историју, Дортмунд за бајковит крај сезоне

Чекању је дошао крај. Време је за најважнији меч године, макар до 14. јула, за када је заказано финале Европског првенства.

Улоге фаворита и аутсајдера још су израженије у односу на претходну сезону, када су се састали Интер и Манчестер сити.

Заправо, већа разлика у квалитету финалсита није виђена у 21. веку.

Упркос томе, Борусија из Дортмунда се сигурно неће предати у покушају да дођу до своје друге титуле првака Европе, чиме би уједно спречили Реал Мадрид да освоји свој 15. "ушати трофеј".

Међутим, пред њима ће бити веома тежак задатак, с обзиром на то да се Реал поново у нокаут фази показао као непобедив.

Борусија без притиска улази у финале

Дортмундов пут до финала био је поплочан најтежом групом, али и лакшом половином жреба у нокаут фази.

Упркос томе што су им даване најмање шансе за излаз из "групе смрти", Борусија је као првопласирана екипа иза себе оставила ПСЖ, Милан и Њукасл.

Стога су и у осмини финала добили нешто лакшег противника - ПСВ из Ајндховена.

Успео је Дортмунд након двомеча у чијем већем делу је био подређен ривал да пласира међу осам најбољих захваљујући ремију у Холандији и победи на домаћем терену.

Знатно тежи посао очекивао их је у четвртфиналу у ком су успели да надокнаде заостатак из прве утакмице и избаце фаворизовани Атлетико Мадрид, те покажу да су више него способни да се снађу и у дуелима са великим бројем голова.

У полуфиналу их је чекао ПСЖ. Након више од 180 минута у ниском блоку, велике борбе и хирушке прецизности у нападу - Дортмунд је направио једно од највећих изненађења у скоријој историји такмичења и пласирао се у прво финале од 2013. године.

Реал велики фаворит

Што се Реала тиче, пролазак групе је био ствар формалности. Наполи, Брага и Унион Берлин нису били кадри да се супротставе Мадриђанима који су са максималним учинком прошли даље, где их је чекао Лајпциг.

Није Реал блистао у том двомечу, али је успео да прође даље и закаже реванш са Манчестер ситијем.

Приморан је био "краљевски клуб" да се брани против "грађана", нарочито у другом мечу, али је на крају после пенала дошао до новог полуфинала.

Уследили су дуели са Бајерном, који је одиграо две одличне утакмице. Међутим, Реал је још једном показао победнички менталитет какав не поседује ниједна друга екипа у Европи.

Преокрет у само неколико минута донео им је прилику да побољшају свој рекорд и након године паузе се поново оките шампионским медаљама.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије